16 iun. 2023 | 09:53

Ce nu este bine să faci în Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. Biserica o interzice

Utile
Ce nu este bine să faci în Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. Biserica o interzice

În fiecare an, pe data de 29 august, creștinii ortodocși îi sărbătoresc potrivit Calendarului Creștin Ortodox, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Premergător acestei sărbători are loc o perioadă de post. Durata acesteia este variabilă de la an  la an, iar anul acesta începe pe data de 12 iunie și se termină pe data de 29 iunie. Iată ce nu este bine să faci în Postul Sfinților Petru și Pavel 2023, potrivit tradițiilor și obiceiurilor.

Ce nu este bine să faci în Postul Sfinților Petru și Pavel 2023

Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel comemorează viața celor doi mari apostoli ai lui Isus Hristos: Sfântul Petru și Sfântul Pavel. Sfântul Petru a fost unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Isus Hristos și este considerat primul Papă al Bisericii Catolice. El este adesea asociat cu cheile Împărăției Cerurilor, datorită pasajului din Evanghelia după Matei, unde Isus îi spune lui Petru: „Ție îți voi da cheile Împărăției Cerurilor” (Matei 16:19).

Sfântul Pavel a fost, de asemenea, un important apostol și misionar al Bisericii Primare. El a fost cunoscut că a răspândit creștinismul în multe părți și a scris epistole, care fac parte din Noul Testament al Bibliei.

Vezi și Postul Sfinților Petru și Pavel. Când este, de fapt, dezlegarea la pește. Este obligatoriu să faci asta

Tradiții în postul Sâmpetrului

Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel este o zi de sărbătoare importantă în calendarul creștin-ortodox și este marcată prin slujbe religioase speciale în bisericile creștine. Credincioșii se adună pentru a se ruga, a participa la liturghie și pentru a sărbători viața și învățăturile acestor doi apostoli.

Legat de postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel există o serie de tradiții și obiceiuri de care este bine să ții cont dacă nu vrei să ai parte de ghinion tot anul. Iată așadar ce nu este bine să faci în Postul Sfinților Petru și Pavel 2023:

  • nu se fac nunți
  • nu se fac botezuri sau cumătrii
  • nu se fac petreceri
  • nu se cântă și nu se dansează
  • nu se consumă băuturi alcoolice și nu se fumează.
Ce nu este bine să faci în Postul Sfinților Petru și Pavel 2023

Postul Sfinților Petru și Pavel 2023 – ce să nu faci

Rugăciune către Sfinții Petru și Pavel

Pentru a nu își pierdea nădejdea zilnic și pentru a se păstra intacți, creștinii ortodocși rostesc această rugăciune puternică, în fiecare zi a postului Sfinților Petru și Pavel.

„Pe Voi, Apostoli slăviţi ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o. Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşti în credinţă pe toţi fraţii tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creştine.

Sfinte Petre şi Sfinte Pavele, amândoi aţi lucrat cu neobosită însufleţire la răspândirea Împărăţiei lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre, să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. Amin.

Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin.

Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru ca toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Slăviţi Apostoli Petru şi Pavel, să ascultaţi rugăciunea noastră, credincioşi încercaţi de cumplite necazuri, să fiţi milostivi şi să îndepărtaţi din viaţa noastră furia duşmanilor porniţi să ne doboare cu orice preţ. Amin”

Citește și Mesaje și urări de sfinții Petru și Pavel. Felicitări virtuale de la mulți ani pentru familie și apropiați FOTO

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Angajații din România s-au sucit. Nu mai vor această muncă
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
FINAL de război în Ucraina. Zelenski, anunț ISTORIC: Un sfârșit rapid și drept
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro