Calendar ortodox 29 iunie: Sfinții Petru și Pavel 2022. Mare păcat dacă faci asta chiar azi

Calendar ortodox 29 iunie: Sfinții Petru și Pavel 2022. Mare păcat dacă faci asta chiar azi
Ce este mare pacat sa faci de Sfintii Petru si Pavel

Calendar ortodox 29 iunie: astăzi sărbătorim Sfinții Petru și Pavel 2022 și este mare păcat dacă faci asta în această zi. Cei doi importanți Sfinți pentru români se sărbătoresc în fiecare an pe 29 iunie, iar sărbătoarea vine la pachet cu mai multe tradiții și obiceiuri. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

Calendar ortodox 29 iunie: Sfinții Petru și Pavel. Ce este păcat să faci azi

Este mare sărbătoare pentru credincioșii din toată țara, întrucât pe 29 iunie se sărbătoresc Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Marea sărbătoare religioasă vine cu mai multe tradiții și obiceiuri vechi din moși-strămoși.

Cunoscută în tradiția românească și sub numele de Sânpetru de Vară, românii țin cont de obiceiuri, pentru a avea tot anul sănătate și spor în casă.

De Sfinții Petru si Pavel nu se scutură merii

Astfel, se spune că în ziua de 29 iunie, de Sfinții Petru si Pavel, nu este bine să se scuture merii. Cei care vor face asta vor atrage asupra culturilor lor grindina, astfel că nu se vor mai alege cu nimic.

Nu se pun capcane în pădure

De asemenea, o altă tradiție de Petru și Pavel de care oamenii trebuie să țină cont este aceea că nu au voie să pună capcane în păduri sau în apropierea casei, iar lupii nu trebuie alungați cu focuri de armă. Astfel, lupii nu vor mai fura animale din gospodării. Cine face asta va atrage mânia celor doi sfinți, astfel că vor rămîne săraci lipiți.

Ce trebuie să facă românii care au pistrui

O tradiție mai puțin cunoscută la românii îi vizează pe oamenii cu pistrui. Astfel, pistruiații trebuie să se spele pe față cu apă la miezul nopții. Tradiția din popor arată că în acest fel nu se vor mai înmulți pistruii.

De Sfinții Petru si Pavel se împarte mâncare

În această zi de mare sărbătoare, femeile dau de pomană pachete cu mâncare pentru a avea spor în casă. Cei care nu procedează așa vor atrage sărăcia asupra casei lor.

Rugăciunea către Sfinții Apostoli Petru și Pavel

„O Voi, îmi pun toată nadejdea în voi, Sfinților Apostoli Petru și Pavel, iar așa cum arde candela / lumina aceasta închinată vouă, așa să ardă și neștiința mea și piedicile pe care alți oameni răi mi le pun în afaceri. Cu această sfântă lumină, invoc marea putere a lui Dumnezeu și chem pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel cu Spiritele Luminii, pentru a mă ajuta, pentru a-mi da sănătate și înțelepciune, pentru a ocroti această casă de farmece, de invidie și de răutate.

Te implor și te rog să mă ajuți Sfinte Apostole Petru și Pavele, ca să-mi păstrezi serviciul, ca nici boala și nici oboseala să nu mă biruie, pentru ca pe veci, slujba mea să fie sigură și stabilă. Preasfântă Treime: Tată, Fiule și Sfinte Spirite, ajutați-mi ca voința și puterea mea să nu-mi scadă, și ca nimic să nu mă înșele în cele ce vreau să fac; ca munca mea și succesul să-mi meargă pe același drum.

Sfinte Duhule, dacă, cineva îmi vrea raul, întoarce-l asupra lui, să mă lase în pace și să și-o facă cu mâna lui. Acesta mi-e voința, facă-se voia Ta Doamne, pentru binele meu. Amin”, este rugăciunea care trebuie rostită pentru a avea succes în carieră.

Cei care vor ca rugăciunea lor să fie și mai puternică, trebuie să spună și Psalmii Inițiatici, în următoarea oridine: 57, 47, 32, 71 și 110. Astfel, aceste persoane vor avea prosperitate financiară.