Ce nu ai voie să iei cu tine în avion, în bagajul de mână. Este interzis, nu te vor lăsa să pleci

de: Ștefan R. Apostol
06 09. 2024

De cele mai multe ori, când ne decidem să plecăm pe undeva cu avionul, ne luăm câte un bagaj de mână, dar și bagaj de cală, deși prețurile au crescut simțitor. Cu toate astea, mulți fac greșeli,. Așa că. ne-am gândit să-ți spunem ce nu ai voie să iei cu tine în avion, în bagajul de mână. Conform operatorilor aerieni, ste interzis, și nu te vor lăsa să pleci cu ele.

Zborul cu avionul și regulile stricte ale operatorilor aerieni

Dej știm că zborul cu avionul este cel mai sigur din lume, cu o rată reală de accidente extrem de mică. Sunt mulți cei care circulă astfel, de la o destinație la alta, dar toți au ceva în comun, și anume bagajele.

Dacă în cazul bagajelor de cală, cam avem voie să bagăm de toate, cu excepția sticlelor, dar și atunci nu întotdeauna interezi, în cazul bagajelor de mână există anumite reguli, unele general valabile, altele specifice fiecărei companii aeriene.

Unul dintre ultimele lucruri pe care trebuie să le faci înainte de călătorie este să-ți finalizezi bagajul. După ce știi totul despre dimensiunile bagajelor de cabină, următorul lucru pe care trebuie să îl verifici sunt articolele pe care ai voie să le iei la bord.

Ce nu ai voie să iei cu tine în avion, în bagajul de mână

De la obiecte ascuțite și electronice până la alimente proaspete și articole de zi cu zi, poți găsi toate răspunsurile de care ai nevoie în materialele promoționale ale companiilor de zbor.

Cu toate astea, spun reprezentanții companiilor, sunt cazuri în care sunt depistate la punctele de trecere obiecte interzise, și de cele mai multe ori pasagerii sunt nevoiți să le lase în urmă. Dar, dacă nu știi clar ce și cum, îți explicăm noi ce nu ai voie să iei cu tine în avion, în bagajul de mână.

Dacă intenționezi să faci arte și meserii la bord, ar fi bine să reții că foarfecele cu margini rotunjite sau cu lame mai mici de 6 cm sunt bune pentru cabină. Orice altceva pur și simplu nu va fi acceptat în bagajul de mână.

Sunt permise și alte obiecte uzuale, cum ar fi umbrelele, bastoanele și chiar acele de tricotat. Pe de altă parte, cuțitele, cleștele de unghii și lamele de ras deschise sunt interzise.

1. Lichidele

Cei mai mulți dintre noi știu că nu se pot lua lichide în vrac în bagajul de mână. Lichidele de 100 ml sau mai puțin sunt permise dacă toate recipientele pe care le transporți încap într-o singură pungă de plastic transparentă și resigilabilă.

Aceasta include toate băuturile și alimentele lichide, inclusiv apa, supa, conservele și siropurile, precum și următoarele articole:

  • Cosmetice și articole de toaletă (creme, loțiuni, uleiuri, parfumuri, rimel și rujuri)
  • Spray-uri (spumă de ras, fixativ de păr și deodorante spray)
  • Paste (inclusiv pastă de dinți)
  • Geluri (de păr și de duș)
  • Soluție pentru lentile de contact (și orice altă soluție de consistență similară).

2. Echipament sportiv

Majoritatea companiilor aeriene nu permit ca echipamentul sportiv să fie luat la bord ca parte a bagajului de mână. Regulile generale înseamnă că articolele de la crose și bâte de golf la schiuri și bețe de mers pe jos sunt interzise la bord, la fel ca și uneltele de pescuit și echipamentele pentru arte marțiale.

În mod ciudat, unele articole sportive din bagajul de mână, cum ar fi rachete de tenis și tacuri de snooker, vor trece de controlul de securitate în aeroporturi, dar aceasta nu este o garanție că vor ajunge la bord.

Jet2, Ryanair și Virgin Atlantic, de exemplu, cer ca articolele sportive să fie înregistrate ca bagaj de cală, așa că verifică întotdeauna regulile specifice ale companiei aeriene privind bagajul de mână înainte de călătorie.

3. Instrumente muzicale

Va trebui să contactați compania aeriană înainte de călătorie dacă intenționezi să iei la bord un instrument muzical mare.

Dacă ai lăsat rezolvarea acestui aspect pentru ultima clipă, instrumentele pot ajunge în cală. Cu toate acestea, asigură-te că ești pregătit cu o cutie rigidă, deoarece s-ar putea să fii nevoit să le lași în urmă dacă nu sunt protejate corespunzător.

4. Tirbușonul și alte obiecte personale

Va trebui să vă pui tirbușonul în bagajul de cală, deoarece pur și simplu nu este permis în bagajul de mână. În mod similar, cuțitele, foarfecele mari și chibriturile care nu sunt de siguranță sunt interzise la bord.

5. Unelte de lucru

Nu înțelegem de ce cineva ar dori să facă bricolaj în vacanță, dar uneltele de lucru sunt un alt obiect interzis în bagajul de mână. Acestea includ șurubelnițe, clești și burghie, precum și articole interzise mai evidente, cum ar fi ferăstraie și suflante.

6. Focuri de artificii și alte articole pirotehnice

Bombele de petrecere, capacele de jucărie, artificiile și alte articole pirotehnice, cum ar fi scânteile și felinarele chinezești, nu pot fi transportate nici în bagajul de mână, nici în cală, astfel încât, dacă planifici o petrecere în străinătate, va trebui să lași aceste articole acasă.

7. Brichete multiple

Nu avi voie să aduci mai multe brichete, sau orice combustibil sau rezerve pentru brichete, în bagajul de mână sau de cală. Deși pentru unii acestea sunt suvenirurile cele mai distractive, va trebui să le lași pe toate în urmă dacă le pui în bagajul de mână.

8. Cuie de cort

Dacă mergi la un festival în străinătate, s-ar putea să ajungi să dormi al fresco dacă încercați să iei cuie de cort în bagajul de mână. Echipamentul de camping, inclusiv stâlpii, țărușii și țărușii, sunt interzise la bord în bagajul de mână, deci va trebui să le împachetezi într-un bagaj înregistrat dacă ești hotărât să aduci un cort în vacanță.

Concluzie

Indiferent care ar fi distanța și ce companie aeriană alegi, după cum vezi regulile sunt stricte.

Acum, după ce ai aflat ce nu ai voie să iei cu tine în avion, în bagajul de mână, ar fi bine săî te gândești serios ce vei pune în bagaj. Ar fi păcat să-ți strici vacanță și să fi pus în situații delicate.