14 feb. 2024 | 11:27

Fără limită de 100 de ml de lichid din bagajul de avion. Aeroporturile care au renunţat deja la regulă

Turism
Fără limită de 100 de ml de lichid din bagajul de avion. Aeroporturile care au renunţat deja la regulă
Noi schimbări în industria aviatică. Lista aeroporturilor în care s-a renunțat la limita de 100 de ml de lichid din bagaje.

Noile scanere 3D din aeroporturi ar putea să însemne, de fapt, sfârșitul celor aproape două decenii în care pasagerii nu au avut voie să călătorească cu prea multe lichide în bagaje. Se va putea zbura în siguranță, chiar și cu ele. Care sunt aeroporturile în care regulile deja s-au schimbat.

Fără limită de 100 ml de lichid în bagajul de avion

Mini-sticlele cu produse lichide au reprezentat vreme de aproape două decenii un detaliu de bază în aeroporturile europene. Timp de 18 ani, călătorii nu au avut voie să călătorească cu lichide de peste 100 de mililitri asupra lor. Lucrurile s-ar putea schimba pe măsură ce se implementează noi reguli.

Măsurile de securitate ar putea fi relaxate din acest punct de vedere. Asta nu înseamnă că nu se va călători în condiții de siguranță. Scanerele CT de înaltă tehnologie vor permite eliminarea regulilor privind cantitatea de lichide pe care vor putea să o aibă asupra lor turiștii.

Mai mult decât atât, scanerele 3D din aeroporturile europene ar putea să eficientizeze controalele de securitate și să reducă timpii de așteptare, potrivit promisiunilor autorităților din aviație.

Citește și: Câți bani câștigă pe lună un manipulant de bagaje la Aeroportul Otopeni. Suma pe care o încasează lunar

Cum funcționează noile scanere 3D din aeroporturi

După 18 ani, limita de 100 de ml de lichid din bagajul de avion va fi în curând eliminată în mai multe țări. În unele, schimbările au fost deja implementate. Totul, datorită scanerelor de securitate avansate.

Folosind tehnologia cu raze X a tomografiei computerizate (CT), similară cu cea utilizată în domeniul medical, scanerele oferă o imagine 3D clară a tot ceea ce se află în bagajele pasagerilor. Imaginile pot fi rotite la 360 de grade și mărite, permițând o analiză amănunțită a fiecărui detaliu.

Practic, va avea loc o despachetare digitală a bagajelor, potrivit explicațiilor oferite de producătorul de dispozitive Smiths Detection. Vorbim despre o îmbunătățire față de imaginile 2D curente utilizate în majoritatea aeroporturilor.

Se vor putea detecta și compușii explozivi

„Cea mai nouă tehnologie de screening care este implementată poate detecta compuși explozivi în cantități mai mari”, a mai dezvăluit un purtător de cuvânt al Administrației de Securitate a Transporturilor din SUA (TSA).

Dacă un articol pare suspect, bagajul va fi controlat de către ofițerii de securitate, care o vor inspecta pentru articole interzise. Datorită noilor scanere, alarmele false vor fi mai puține la număr, ceea ce ar promite o reducere a verificărilor inutile ale bagajelor turiștilor.

Citește și: Cât a plătit o femeie pe o cafea, o apă plată şi o felie de pizza în Aeroportul Otopeni. Suma este uriaşă: „La New York e mai ieftin”

Lista aeroporturilor în care s-a renunțat la limita de 100 de ml de lichid din bagaje

Potrivit celor mai recente informații, unele aeroporturi deja au renunțat la limita de 100 de ml de lichid din bagajele călătorilor. Dintre acestea, amintim:

  • Aeroportul Internațional Teesside din County Durham, Marea Britanie
  • Aeroportul Internațional Schiphol din Amsterdam
  • Aeroportul Internațional Leonardo da Vinci din Roma

Reprezentanții aeroportului El Prat din Barcelona spun că speră să înceapă implementarea noului sistem în vara anului 2024. Diverse aeroporturi din Marea Britanie, inclusiv Londra Gatwick și Heathrow, au testat scanerele în ultimii ani.

Guvernul Regatului Unit a stabilit ca termen limită iunie 2024 pentru lansarea noii tehnologii de securitate, deși unele aeroporturi au comunicat că începutul anului 2025 este un termen mai realist.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Cea mai mare minciună din istorie. Ziua în care oamenii au crezut că extratereștrii au invadat Pământul
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Este obligatoriu până pe 11 MAI. Decizia care trebuie să se aplice în TOATĂ ROMÂNIA
Capital.ro
O nouă perioadă ar urma să fie considerată vechime în muncă. Legea ar avantaja foarte mulți români
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
BANI pentru cei care STAU la BLOC. ANUNȚ pentru PROPRIETARI
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro