11 aug. 2024 | 16:01

Ce au găsit în bagajele unei românce italienii pe aeroport. Autoritățile italiene, extrem de vigilente

Diverse
Ce au găsit în bagajele unei românce italienii pe aeroport. Autoritățile italiene, extrem de vigilente
(foto credit: SRI)

Fiecare dintre noi avem câte ceva, ciudat să-i spunem, în bagajul de cală, sau cel de mână, iar când ajungem în aeroport ne trezim controlați și chiar confiscate bunurile. Dar, în situația despre care vorbim, ceea ce au găsit în bagajele unei românce italienii pe aeroport, este dincolo de capacitatea unora de a înțelege.

Ce au găsit în bagajele unei românce italienii pe aeroport?

De multe ori bagajele de cală și cele de mână sunt verificate la vamă, inclusiv pe aeroporturi. De cele mai multe ori aceste verificări se fac, ori în baza unor suspiciuni deja existente, fie în urma modului în care proprietarii reacționează la trecerea prin vamă.

Ce au gasit in bagajele unei romance italienii pe aeroport. Autoritatile italiene, extrem de vigilente

Se pare că nimeni nu se aștepta la ceea ce au găsit în bagajele unei românce italienii pe aeroport, în urmă cu câteva zile. Conform presei italiene, o pasageră de origine română a fost prinsă pe aeroport cu o jumătate de kilogram de aur nedeclarat.

Interceptată de autorități și personalul vamal de pe aeroportul Marconi din Bologna, femeia riscă acum o amendă cuprinsă între 10 și 40% din suma nedeclarată, scrie presa italiană.

Aur în valoare de 33.000 de euro spre România

Ofițerii financiari și personalul Agenției Vamale aflați în serviciu la aeroportul Marconi au confiscat 460 de grame de aur, împărțite în 126 de plăci de diferite greutăți. Metalul prețios, cu o valoare estimată la aproximativ 33.000 euro, a fost găsit în bagajul unui pasagere române cu plecare spre București.

Nedeclararea operațiunii de export va duce la plata unei penalități cuprinse între 10 % și 40 % din suma nedeclarată”, au precizaat autoritățile italiene.

Culmea este că femeia nu se considera a fi vinovată de încărcătura din bagaje, mai scrie presa locală.

În ceea ce privește încărcătura, autoritățile vamale italiene spun că lingourile au fost transportate fără autorizațiile necesare din partea autorităților competente și au fost confiscate de Guardia Finanza „ca garanție” a plății sancțiunii care urmează să fie emisă de Ministerul Economiei și Finanțelor.

Românca nu este singura prinsă de autoritățile italiene, extrem de vigilente

În februarie a.c., autoritățile vamale italiene descopereau alte lingouri de aur în bagajul unui pasager pregătit să plece în Spania. Descoperirea a fost făcută în urma unor controale efectuate la Treviso de agenți ai Agenției Vamale și ai Fiamme Gialle.

Agenții au oprit un pasager rezident în Slovenia care, plecând de pe aeroportul Antonio Canova cu destinația Zaragoza, transporta lingouri de aur cu o greutate totală de 300 de grame, fără să fi prezentat comunicarea prealabilă de export la Unitatea de Informații Financiare din cadrul Băncii Italiei.

Ce au gasit in bagajele unei romance italienii pe aeroport. Autoritatile italiene, extrem de vigilente

În urma descoperirii, lingourile au fost confiscate de la pasager, acesta fiind amendat administrativ cu o amendă cuprinsă între 10 % și 40 % din valoarea negociată, în valoare de aproximativ 18.000 euro, pentru încălcarea reglementărilor privind piața aurului.

Același călător a primit, de asemenea, o amendă administrativă suplimentară de 200 euro, deoarece a fost, de asemenea, găsit în posesia de numerar în valoare de 11.225 euro, fără declarația vamală necesară pentru transferul de numerar.

Digisport.ro
Ilie Năstase, reacție tranșantă după ce Ion Țiriac i-a anunțat divorțul
Stirile PROTV
Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Ce ingrediente se regăsesc în salamul Victoria! Puțină lume citește eticheta produsului înainte să-l cumpere
EVZ.ro
Cătălin Scărlătescu scoate la iveală noi detalii despre Masterchef: Fac mișto de mine
Spynews.ro
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Ce mesaj i-a dat secretara de la Medicină fiului înainte de a se sinucide
Redactia.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Bridgerton, sezonul patru. Supriza pregătită pentru fanii serialului
EVZ.ro
Larisa Uță a răspuns la întrebarea: ”I-ai cerut 250.000 euro?” Ce avere are de împărțit cu Alin Oprea, după divorț
Spynews
Ordin pentru fumători. Unde le va impune UE românilor să nu mai fumeze: „E ceva de disciplină”
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
CINE va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR în ALEGERI
Mediaflux
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!
Shtiu.ro