19 aug. 2024 | 14:57

Adio taxe pentru bagajele de mână în avioane. Schimbarea intră în vigoare la 1 septembrie 2024

News
Adio taxe pentru bagajele de mână în avioane. Schimbarea intră în vigoare la 1 septembrie 2024
UE va schimba complet modul în care vom călători cu avionul

Atunci când ne decidem să plecăm într-o vacanță, de cele mai multe ori, pe lângă bagajul de cală, fiecare dintre noi avem cel puțin un bagaj de mână, dar pentru care anumite companii percep o taxă. Din păcate, companiile vor fi nevoite să se supună unei noi reglementări adoptate de Parlamentul European care spune adio taxe pentru bagajele de mână în avioane, având în vedere că schimbarea intră în vigoare la 1 septembrie 2024.

Companiile aeriene vor spune adio taxe la bagajele de mână în avioane!

Marea majoritate a celor care circulă cu avionul, de cele mai multe ori au optat pentru bagajele de mână, având în vedere și costurile mari la cele de cală.

Dar, conform unor informații de ultimă oră, de la 1 septembrie, mai bine ne pregătim să călătorim într-un mod diferit, întrucât reglementările privind bagajele de mână din avioane se schimbă.

De altfel, o primă intenție a PE de a face aceste modificări era revizuită încă de anul trecut, când parlamentarii europeni au susținut o rezoluție de eliminare a taxelor pentru bagaje de mână și de a aborda regulile inconsecvente pentru dimensiunile acestora.

„Companiile low-cost fac afaceri cu prețul biletelor ascunzând suplimentul pentru transportul bagajelor de mână până la sfârșitul achiziției. Europa a vorbit deja în această privință și, chiar și așa, statele membre continuă să permită companiilor aeriene să se joace cu prețurile și să înșele călătorii. Acest lucru trebuie să se termine.”, declarau inițiatorii acestui proiect din Parlamentul European.

Când călătoriți cu avionul, ar trebui să țineți cont de o serie de elemente cheie care vă pot ajuta să obțineți o călătorie mult mai ieftină. Dacă de obicei călătoriți cu avionul și transportați bagaje, veți fi interesat de tot ce este nou, în special de un regulament UE care pune capăt unei situații deloc simple.

Litigii încă din 2014, rezolvate de Curtea Europeană de Justiție

În 2014, Curtea Europeană de Justiție a decis că bagajele de mână, care respectă cerințe rezonabile de dimensiune și greutate, sunt o parte esențială a călătoriilor cu avionul.

În plus, instanța a decis, de asemenea, că  nu ar trebui să li se permită călătorilor să plătească în plus. Cu toate acestea, decizia nu a fost pusă în aplicare. Greutatea, precum și standardele de dimensiune se pot schimba între diferitele companii aeriene.

Acest lucru cauzează probleme călătorilor cu zboruri de legătură pe diferite companii aeriene care aplică standarde diferite, crescând astfel șansa de a plăti taxe suplimentare la poarta de îmbarcare. De asemenea, PE solicită companiilor aeriene să devină mai directe cu călătorii atunci când vine vorba de informații precum costurile suplimentare și orarul zborului, printre altele.

Schimbarea pentru bagajele de mână intră în vigoare la 1 septembrie 2024

Bagajul de mână urmează să se schimbe radical de la 1 septembrie, va trebui să ne adaptăm la cifre care pot ajunge să fie foarte diferite. Așadar, a venit momentul să începem să ne pregătim pentru a călători și mai ieftin decât o facem astăzi.

Sunt zile de schimbări importante pentru care trebuie să ne pregătim. Dacă ne-am amânat puțin vacanțele, trebuie să fim pregătiți să respectăm reglementări care pot ajunge să fie cele care ne însoțesc în aceste momente cu totul speciale. În acest sens, de la1 septembrie totul se va schimba.

Bagajul de mână din avioane, așa cum știm că se va schimba complet. Pare de neconceput să vedem cât de departe au ajuns călătoriile cu avionul, dacă pornim de la zboruri care au scăzut literalmente la preț într-un ritm alarmant.

UE va schimba complet modul în care vom călători cu avionul

Începând cu 1 septembrie, UE va schimba complet modul în care călătorim cu bagajele de mână. Este vorba de noua rezoluție adoptată de Parlamentul European, privind serviciile aeriene (Regulamentarea (CE) nr. 1008/2008), care va elimina opțiunea de a plăti taxe pentru bagaje de mână. În comunicatul emis de PE se precizează și faptul că

„Comisia ar trebui să pună în aplicare pe deplin o hotărâre a Curții de Justiție a UE (Cazul C-487/12) conform căruia bagaje. ar trebui considerat un „element indispensabil” al transportului de pasageri cu condiția ca acesta să îndeplinească cerințe rezonabile în ceea ce privește greutatea și dimensiunile și, prin urmare, transportul acestuia să nu poată fi supus unei taxe suplimentare.”

Prin urmare, statele membre sunt invitate să se asigure că această hotărâre este respectată și, între timp, să depună eforturi pentru a asigura transparența în ceea ce privește divulgarea oricăror taxe percepute pentru bagajele de mână, atunci când furnizează informații despre prețuri și orarele de zbor, pentru a consolida protecția consumatorilor.

În sfârșit, Comisia este invitată să includă în revizuirea Regulamentului (CE) nr. 1008/2008 propuneri care vizează abordarea problemelor care generează costuri ascunse, cum ar fi alocarea locurilor sau complexitatea ofertelor companiilor aeriene în legătură cu politica lor privind bagajele, pentru să reglementeze componenţa preţului final.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro