Este binecunoscut faptul că regele Charles iubește România având la noi în țară chiar și o proprietate cumpărată. Aici, de mai multe ori, atunci când era doar prinț moștenitor, Charles trăgea când se afla în țara noastră. De când acesta a cumpărat proprietatea s-au stabilit niște reguli. Așadar, ce nu ai voie să faci în satul Regelui Charles din România. Autorităţile locale au interzis total asta în Viscri.
Viscri a devenit cunoscut la nivel internațional după ce prințul Charles s-a îndrăgostit iremediabil de el, acesta cumpărând chira și o proprietate acolo.
Actualul Rege al Marii Britanii a fost cucerit de-a dreptul de România și de bogățiile ei. Cel mai mult acesta este fascinat de mediul rural, astfel și-a cumpărat o casă săsească în inima Transilvaniei, în satul Viscri.
Regele Charles a poposit acolo ani la rând, astfel că locul a devenit una dintre atracțiile României. Turiști din țară, dar și din străinătate vin sa vadă minunea din Transilvania care l-a fascinat pe fiul Elisabetei. Odată cu valul de turiști, autoritățile din Viscri au conceput un set de reguli drastice.
În fiecare zi, Viscri-ul este vizitat de curioșii care vor să vadă cu ochii lor casa Regelui Charles. De asemenea, suveranul a investit în zonă și în alte proiecte ce țin de conservarea bogățiilor tradiționale pe care românii le au.
Turiștii care ajung în zonă nu au regrete, au ce vedea. Cu toate astea, cei ce vor să ajungă acolo trebuie să se supună unui regulament bine stabilit.
Astfel, accesul cu mașina în Viscri este strict interzis. Astfel, autoritățile au luat decizia care va intra în vigoare începând cu 15 mai.
Regula se referă strict la satul Viscri din comuna Bunești, județul Brașov. Deja s-au obținut toate actele necesare pentru acest demers.
Astfel, turiștii vor trebui să își parcheze autoturismele în localitate, însă într-o parcare special amenajată. În plus, pentru a intra în atmosfera satului, turiștii pot explora satul Viscri cu căruța trasă de cai.
Regula trebuia impusă încă de acum 5 ani, atunci când vizitele Regelui Charles erau dese, însă procedurile au durat foarte mult, astfel că abia acum măsura intră în vigoare.