09 ian. 2024 | 12:21

Ce note au primit la școală Prințul Harry, Regele Charles și Prințesa Diana. Prințul William a salvat onoare familiei

Monden
Ce note au primit la școală Prințul Harry, Regele Charles și Prințesa Diana. Prințul William a salvat onoare familiei
Regele Charles și Prințul Harry

Familia regală britanică se află în centrul atenției nu doar pentru activitățile lor oficiale, ci și pentru aspecte mai personale, cum ar fi performanțele lor școlare. Ce rezultate au avut la învățătură membrii Casei Regale?

Realitatea Casei Regale, dincolo de aparențe

Un articol recent publicat de corespondentul la Londra al cotidianului italian Corriere della Sera aduce în atenție performanțele școlare ale unor membri ai familiei regale britanice, descriindu-le drept mediocre. Focalizarea principală a articolului este pe Sarah Ferguson, fosta soție a Prințului Andrew, ale cărei rezultate școlare au fost recent descoperite la fosta ei școală.

Contrar percepției generale, se pare că Ducesa de York nu s-a descurcat atât de bine în anii de școală, după cum reiese din buletinele de note găsite.

La examenele care încheiau școala obligatorie la vârsta de 16 ani, Sarah Ferguson a obținut doar o notă bună la limba engleză orală și o notă de trecere la arte, însă a picat alte materii importante precum limba și literatura engleză, biologie, franceză și geografie. Aceste dezvăluiri contrazic imaginea publică a fostei ducese, cunoscută și ca scriitoare consacrată.

Descoperirea acestor note școlare a stârnit un val de discuții în rândul publicului și mass-media, privind presiunile și așteptările plasate pe membrii familiei regale în ceea ce privește educația și performanța academică. Articolul italian subliniază o discrepanță între imaginea publică a familiei regale și realitățile individuale ale membrilor acesteia.

Cum au învățat Regele Charles și Camilla Regina Consoartă

După recenta ”demascare” a rezultatelor școlare dezamăgitoare ale Sarah Ferguson, fosta soție a Prințului Andrew, articolul subliniază că ea nu este singura cu astfel de performanțe în cadrul familiei regale.

Conform sursei citate, nici actuala regină Camilla nu a avut rezultate strălucite la studii, reușind să aducă acasă o singură materie la examenele obligatorii și abandonând și ea studiile la vârsta de 16 ani.

De asemenea, soțul ei, Regele Charles, nu a excelat academic în tinerețe. La 18 ani, a urmat doar două materii și a obținut o notă bună la istorie, dar a trecut cu dificultate la franceză.

În ciuda acestui fapt, a fost admis la Universitatea Cambridge, o decizie care, conform articolului, nu ar fi fost luată pentru „o persoană normală” cu aceleași rezultate în carnetul de note. Regele Charles a absolvit cu o diplomă de gradul doi inferior, o calificare considerată modestă în contextul academic actual.

Aceste detalii privind educația membrilor familiei regale sugerează că standardele academice pentru aceștia sunt diferite față de cele ale publicului larg.

Infroamțiile actuale aduc în discuție modul în care statutul și privilegiile familiei regale influențează oportunitățile educaționale și cum acestea se compară cu experiențele educaționale ale altor cetățeni, potrivit publicației Corriere.

CITEȘTE ȘI: Regele Charles a luat o decizie importantă în ceea ce le privește pe Kate Middleton și Meghan Markle. S-a aflat din Marea Britanie

Prințul Harry, subiect de comparație cu alți colegi slabi la învățătură

Prințul Harry este descris ca având performanțe mediocre în timpul școlii la Eton, unde a avut succes la arte, dar se sugerează că acest lucru se datorează ajutorului profesorilor. La geografie, prințul a obținut o notă slabă, fapt care l-a determinat să se îndrepte către Academia Militară, în loc de Universitate.

De asemenea, există informații cu privire la faptul că, mamele colegilor lui Harry afirmau malițios că ”Sunt liniștită acum, fiul meu nu este cel mai prost dintre toți elevii”. Prințesa Diana, de asemenea, nu a excelat academic, părăsind școala obligatorie fără să obțină vreo calificare notabilă.

În contrast, Prințul William și soția sa, Kate, au avut rezultate mult mai bune. Prințul William a obținut cea mai mare notă la geografie, a avut performanțe rezonabile la istoria artei și a trecut biologia.

Kate, pe de altă parte, a obținut note maxime la matematică și artă și s-a descurcat bine la engleză, fiind considerată de ziarul italian „practic un geniu” în comparație cu rudele sale. Amândoi au absolvit universitatea cu „upper second”, un calificativ satisfăcător.

CITEȘTE ȘI: Cadoul genial pe care Kate Middleton i l-a dat Prințului Harry. Toată Familia Regală era prezentă la eveniment

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Mirel Rădoi îl concurează pe Țiriac. Antrenorul are un garaj de milioane
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Se dă lege pentru cei cu telefoane mobile. Intră în vigoare în luna octombrie
Capital.ro
Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
O nouă EPIDEMIE în TOATĂ Europa. BOALA care FACE deja RAVAGII
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro