Ce trebuie să știe toți credincioșii despre mormântul lui Iisus Hristos? Locul sfânt ascunde câteva secrete. Ce s-a întâmplat acolo în anul 2016? Mulți oameni au rămași surprinși de decizia luată. Potrivit Bibliei, Iisus Hristos a fost îngropat într-un ,,mormânt de stâncă”, iar trei zile mai târziu a ieșit viu. Locul a fost sigilat, dar în 2016 un grup de cercetători au avut ocazia să examineze totul.
În Biblie scrie că Iisus Hristos a fost îngropat într-un ,,mormânt săpat în stâncă”. El a uimit pe toată lumea când a înviat la trei zile după.
După sute de ani, mormântul a care fusese sigilat a fost deschis în anul 2016, moment în care a stat la dispoziția unor cercetători preț de 60 de ore.
Oamenii de știință s-au contrazis de-a lungul timpului cu privire la locul în care a fost îngropat Fiul Mântuitorului. Unii au spus că acesta s-ar afla în Grădina Mormântului din Ierusalim, alții au afirmat că locul crucificării și Învierii a fost Biserica Sfântului Mormânt.
Majoritatea oamenilor cred că a doua variantă este cea corectă. Lăcașul sfânt vizitat de nenumărați oameni a fost construit în anul 326 d.Hr. Cea care a contribuit la ridicarea clădirii a fost Elena, mama lui Constantin cel Mare, cea care a găsit crucea pe care a fost răstingnit Iisus.
Mormântul Sfânt din Ierusalim a fost deschis în anul 2016, după 500 de ani. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul unui proiect de restaurare în care au fost implicați oameni de știință, fotografi și unii clerici.
Descoperirile au părut să confirme faptul că porțiuni din mormânt mai există și azi, după deteriorare, distrugere și reconstrucția Bisericii.
„Sunt absolut uimit. Îmi tremură puțin genunchii pentru că nu mă așteptam la așa ceva. Nu putem spune 100%, dar se pare că este o dovadă vizibilă că locația mormântului nu s-a deplasat de-a lungul timpului, lucru pe care oamenii de știință și istoricii se întreabă de zeci de ani”. a declarat Fredrik Hiebert, arheologul rezident al National Geographic.
,,Uneori aveau loc fenomene care nu pot fi explicate. Când am încercat să explorăm cavitatea pietrei sfinte, aparatele care verificau rezonanţa electromagnetică au cedat.
Mormântul lui Hristos este un mormânt viu. Există fenomene naturale care pot perturba câmpurile electromagnetice.“, afirmă o profesoară de la Universitatea Tehnică Naţională din Atena.