Ce meserii aveau marii dictatori au lumii. Nu vei ghici niciodată ocupațiile lui Adolf Hitler sau Mussolini

Ce meserii aveau marii dictatori au lumii. Nu vei ghici niciodată ocupațiile lui Adolf Hitler sau Mussolini
Adolf Hitler și Benito Mussolini

Ai aflat despre ei din cărțile de istorie sau de la televizor, însă de foarte puține ori s-a adus în discuție subiectul legat de meseriile pe care le-au avut marii dictatori ai lumii înainte să dețină puterea absolută. De la Nicolae Ceaușescu până la Adolf Hitler și Benito Mussolini, toți au avut câte o meserie mai mult sau mai puțin obișnuită.

Ce meserii aveau marii dictatori au lumii

Îl vom pune primul pe listă pe Nicolae Ceaușescu. După ce a părăsit satul natal din județul Olt, Ceaușescu a lucrat o vreme ca ajutor de cizmar și a absolvit școala elementară.

Trecem la Benito Mussolini, care a fost mai întâi învățător, apoi a cochetat cu jurnalismul politic. A avut mai multe slujbe după ce a plecat din Italia în Elveția, dar în cele din urmă a lucrat ca jurnalist politic.

Dacă vorbim despre Iosif Stalin, trebuie să menționăm că a studiat Teologia, dar a lucrat ca mediator și funcționar. Poate pare ciudat că Stalin a fost student la Teologie, dar aceasta a fost de fapt dorința mamei lui, care visa să îl facă preot. Se spune că Stalin s-a retras de la școală pentru că nu și-a plătit taxele, dar unii spun că la mijloc a fost de fapt perspectiva sa anti țaristă.

Iosif Stalin
Iosif Stalin

Îl trecem în revistă și pe Adolf Hitler, mare pasionat de artă, care a fost pictor. El a fost angajat temporar și a lucrat ca pictor în acuarelă în Viena. Totuși, se pare că nu a fost chiar talentat, de vreme ce a fost respins de două ori de Academia de Arte Frumoase.

Francisco Franco a fost cel mai tânăr căpitan al armatei spaniole în anul 1915. După ce a absolvit Academia de Infanterie din Toledo, a devenit voluntar în campaniile coloniale din Marocul spaniol.

Kim Il-Sung a fost maior în armata sovietică și s-a alăturat rezistenţei coreene care lupta împotriva ocupaţiei japoneze.