Ce mesaje au apărut în cartea de condoleanțe a lui Ion Cramitru. Cine s-a semnat în ea

Ce mesaje au apărut în cartea de condoleanțe a lui Ion Cramitru. Cine s-a semnat în ea
Ce mesaje au scris romanii in cartea de condoleante a lui Ion Caramitru

Vestea decesului regretatului actor Ion Caramitru a îndoliat o întreagă Românie. Sute de români s-au adunat pentru a-și luat rămas bun de la „Socrate” din Liceenii, profesorul lor favorit. În cartea de condoleanțe a fostului director de la TNB s-au semnat sute de suflete.

Cum și-au luat românii adio de la Ion Caramitru

Duminică, 5 septembrie, România a intrat în doliu la auzul unei vești cumplite. Marele actor Ion Caramitru se stingea din viață la vârsta de 79 de ani. În dimineața zilei de marți, 7 septembrie, românii au venit să-i aducă un ultim omagiu maestrului Ion Caramitru.

Sute de buchete de flori, lumânări, jucării de pluș și o atmosferă solemnă au pus stăpânire pe foaierul Sălii Mari a Teatrului Național București, acolo unde românii au venit pentru a-l vedea pentru ultima dată pe cel care l-a interpretat pe „Socrate” în legendarul film Liceenii.

Familia regretatului actor și-a exprimat dorința ca trupul neînsuflețit al actorului să nu fie adus în teatrul pe care l-a condus timp de 16 ani, spre dezamăgirea românilor care au sperat să-l vadă pentru ultima dată.

„Mă îneacă emoția. Tuturor o să ne fie dor de dumnealui”

În schimb, rudele lui Ion Caramitru au deschis o carte de condoleanțe, unde admiratorii regretatului actor de teatru și film i-au putut scrie câteva cuvinte de adio. Cu ochii în lacrimi și mâna tremurândă pe pix, fanii regretatului artist abia au putut așterne câteva rânduri pe foaie.

„Noi veneam la spectacolele dumnealui, l-am iubit. Încep să ne moară valorile.

Sunt regizor tehnic, l-am cunoscut personal pe domnul Caramitru și am lucrat de câteva ori împreună. Lumea teatrului e mai săracă acum.

Speram să-l văd aici, de altfel, cred că multă lume spera asta. Îmi va lipsi în fiecare zi. Eram prieteni de 50 de ani, jucam tenis împreună. Am învățat multe de la el, a fost un Titan al culturii și al politicii, un om integru, a creat carectere, a modelat personalități. Nu i-am găsit niciodată nici măcar o singură greșeală. Un mare OM! Mult timp îl voi plânge, foarte mult timp.

Am venit pentru a aduce un pios omagiu maestrului Caramitru, pentru un ultim gest de rămas bun față de un om pe care l-am apreciat. Eu l-am văzut în foarte multe spectacole, dar nu în atât de multe cât aș fi vrut pentru că mereu se întâmpla ceva, știți cum e… Mă îneacă emoția. Tuturor o să ne fie dor de dumnealui.

Aș fi vrut să particip și la înmormântare, dar am înțeles că familia nu a dorit să comunice ora, pentru a nu participa publicul, ceea ce e regretabil.”, sunt doar câteva dintre declarațiile românilor care au venit la TNB pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Ion Caramitru, scriu cei de la click.ro

Urmăriți Playtech.ro și pe