Ce melodii nu ai voie să asculți când ești la volan și de ce. E complet interzis!

Ce melodii nu ai voie să asculți când ești la volan și de ce. E complet interzis!
Ce melodii nu ai voie să asculți când ești la volan și de ce.

Care sunt melodiile pe care nu ai voie să le asculți atunci când te afli la volan și de ce. S-a făcut un studiu pe tema aceasta, dar și un clasament în care sunt incluse cinci melodii. Topul a fost realizat de Școala de Șoferi din Marea Britanie, „Pass Me Fast‟ și are în componență aceste cinci melodii de pe Spotify.

Ce melodii nu ai voie să asculți când ești la volan și de ce

Potrivit unui studiu, există piese cu mare potențial de distragere a atenției, atunci când ești la volan, iar artiști precum Jay-Z, Alicia Keys sau Red Hot Chili Peppers sunt incluși. Școala de șoferi amintită mai sus a făcut acest top al melodiilor care distrag cel mai mult atenția la volan. S-au evaluat piesele în funcție de cât de multă energie transmit, de cât de „dansabile” sunt, dar și în funcție de câtă emoție transmit.

De precizat este că și muzica poate distrage atenția de la volan, iar conform Departamentului de Transport al Statelor Unite ale Americii, 7% dintre accidentele de maşină mortale, din SUA, din anul 2019, au fost puse pe seama distragerii atenţiei. Cele cinci piese care au un potențial mare de distragere a atenției sunt:

5. Red Hot Chili Peppers – „Can’t Stop”

„Can’t Stop” este o piesă populară a formaţiei Red Hot Chili Peppers, dar şi una dintre melodiile ce pot distrage atenţia cel mai mult, de la lucrurile pe care le ai de făcut. Single-ul apare pe albumul „On the Way”, cu aproape 300 de milioane de vizualizări pe Youtube.

Locul 4: A-ha – „Take on Me”

Cu această piesă trupa norvegiană A-ha a pătruns rapid în topurile muzicale. Videoclipul în varianta 4K, în anul 2010, a atins peste 1 miliard de vizualizări, pe Youtube. Videoclipul a fost regizat de Steve Barron, fiind unul dintre cele mai vizionate din istorie.

Locul 3: Jay-Z ft. Alicia Keys – „Empire State of Mind”

„Empire State of Mind” a fost atât în topurile internaţionale, dar şi în cele din România, o lungă perioadă pe primele locuri. Conform specialiştilor, piesa lui Jay-Z, cântată cu Alicia Keys, ar fi un real pericol la volan, întrucât transmite multă emoţie.

Locul 2: The Killers – „Mr. Brightside”

„Mr. Brightside‟ este primul single al formaţiei The Killers,  de pe primul lor album, „Hot Fuss”. Cântecul spune povestea unui iubit gelos şi este pe locul doi în topul melodiilor periculoase pe care le poţi pune în maşină, în timp ce conduci.

Locul 1: Outkast – „Hey Ya!‟

Piesa „Hey Ya!” a devenit un succes comercial, imediat după lansare, ajungând rapid pe primele locuri în: Statele Unite, Canada, Australia, Norvegia şi Suedia.

Cu aproximativ 600 de milioane de vizualizări pe Youtube, piesa a devenit rapid una dintre cele mai cunoscute piese în toată lumea, dar şi cea mai periculoasă de ascultat, atunci când ești la volan.

Specialiștii sunt de părere că atât ritmul ei dansant, dar şi versurile ei pot să distragă mult atenția, atunci când te afli la volan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI