Ce medicamente lua Diego Maradona. Lista e șocantă, mai ceva ca a lui Michael Jackson

Ce medicamente lua Diego Maradona. Lista e șocantă, mai ceva ca a lui Michael Jackson
Moartea lui Diego Maradona a șocat milioane de oameni

Moartea lui Diego Maradona i-a îndurerat pe milioane de iubitori ai fotbalului. Cel mai mare fotbalist din istorie s-a stins din viață miercuri, la vârsta de 60 de ani. Autoritățile din Argentina au deschis o anchetă pentru a stabili dacă personalul medical se poate face vinovat de ucidere din culpă. Iar primele detalii oferite de anchetatori au uimit întreaga lume. Medicul psihiatru al clinicii în care El Pibe D’Oro s-a operat la cap spune că recomandase asistență medicală non-stop. Tocmai pentru că fostul mare fotbalist voia să meargă acasă, ar fi trebuit să aibă în permanență un medic în preajma sa. Mai ales fiind cunoscut pentru dependența de droguri de care suferea.

Adevărul a preluat din presa din Argentina o listă a medicamentelor pe care Maradona le lua constant. Este vorba despre antidepresive foarte puternice, care îi puteau pune viaţa în pericol. Mai ales dacă erau luate în acelaşi timp. Acest cocktail de medicamente a fost mult prea puternic pentru inima fostului mare fotbalist. Care a murit în urma unui stop cardiac.

Lista incredibilă a medicamentelor pe care le lua Maradona. Ce spune un specialist

  • Quetiapină: pentru tratamentul schizofreniei,depresiei şi a tulburărilor psihice bipolare.
  • Naltrexonă: pentru tratamentul dependenţei de opiacee.
  • Gabapentin: pentru tratamentul epilepsiei.
  • Venlafaxină: antidepresiv
  • Lurasidonă: tot antidepresiv pentru adulţii cu tulburări bipolare

Trebuie să aflăm şi dozele, dar şi modul cum erau administrate aceste medicamente, adică mai multe odată sau unul după altul. Sunt amestecate antidepresive cu antipsihotice, iar multe dintre ele au efecte asupra inimi, intensifică ritmul cardiac. Naltrexone era prescris pentru dezintoxicare, iar pacientul trebuia urmărit în permanenţă, deoarece putea avea halucinaţii, putea deveni violent şi agresiv, se întâmplă în timpul abstinenţei. Devin un pericol pentru ei înşişi.

De aceea, mă mir că era lăsat singur, fără să rămână sub observaţie. Apoi, orice doctor ar fi chemat un cardiolog pentru a monitoriza efectul medicamentelor. Maradona era un pacient complicat, trebuia să te porţi cu el precum cu un bibelou. Dar nu putea fi lăsat într-o cameră separat”, a declarat Nelson Castro, specialist în neurologie.

Anchetatorii încearcă să stabilească toate condiţiile în care s-a produs decesul lui Maradona. Iar fostul medic al lui Diego, Leopold Luque, a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. Deja s-au făcut percheziţii la casa acestuia.