01 dec. 2020 | 12:38

EXCLUSIV Clipe grele pentru Diego Maradona la un meci cu România. Ce a pățit fotbalistul: „Nu a mai rezistat, a dat cu pumnul în masă”

Sport
EXCLUSIV Clipe grele pentru Diego Maradona la un meci cu România. Ce a pățit fotbalistul: „Nu a mai rezistat, a dat cu pumnul în masă”
epa08841556 (FILE) - Argentinian national soccer team head coach Diego Maradona before the FIFA World Cup 2010 quarter final soccer match between Argentina and Germany in Cape Town, South Africa, 03 July 2010 (re-issued on 25 November 2020). Diego Maradona has died after a heart attack, media reports claimed on 25 November 2020. EPA-EFE/OLIVER WEIKEN

Dispariția fulgerătoare a lui Diego Armando Maradona a produs un șoc mondial. Iubitorii fotbalului, de la chibiți la fanatici, s-au închinat în fața „zeului”, au vărsat lacrimi și au adus prinosuri, au stors amintiri sau au vituperat memoria celui care a încântat pe terenul de fotbal, însă, de multe ori, a dezamăgit în afara gazonului.

Cum a trăit Maradona dezastrul de pe Rose Bowl cu România

De la magistral la fantoșă, Maradona a fost pentru unii „zeu” și religie, în timp ce alte voci l-au condamnat chiar și după moarte pentru nenumăratele scandaluri în care a fost implicat. Un asemenea moment a avut loc și în 1994, la Campionatul Mondial din America, practic momentul în care starul argentinian a disputat ultimele sale meciuri în reprezentativa sud-americană. „El Pibe de Oro” a înscris cu Grecia în grupe, apoi, după meciul cu Nigeria, a fost supus unui test antidoping cu rezultat tulburător.

Pozitiv! Efedrină. La următorul meci, cel cu România din optimi, Maradona era în tribună, mai precis la masa presei, de unde a trăit înfrângerea „pumelor” în fața reprezentativei lui „Maradona din Carpați”- Gică Hagi, starul balcanic care s-a ales cu acest alint după partida de la Coppa del Mondo – Italia 90, înfruntarea de la Napoli, împotriva Argentinei, încheiată la egalitate, 1-1. Martor al trăirilor lui Diego Maradona de la masa presei, din pântecul ligheanului gigantic- Rose Bowl din Pasadena, a fost cunoscutul și longevivul comentator de radio Ion Ghițulescu (90 ani).

„L-am comentat pe Maradona și în Italia, la meciul de la Napoli. Dacă atunci a fost pe teren, acum a stat în spatele meu, la masa presei, suspendat fiind. Vă spun sincer că nici nu am avut timp să-l văd, târziu am observat că e acolo. Nu o să uit niciodată cum, cu 10 minute înainte de finalul partidei, a dat cu pumnul în tăblia de la masa presei și, nervos din cauza jocului colegilor săi, s-a ridicat și a plecat”, povestește, cu amintirile agățate într-o memorie de oțel, omul care a slujit microfonul radioului mai bine de jumătate de veac.

Părintele emisiunii „Fotbal Minut cu Minut” i-a făcut și o caracterizare lui Maradona, căruia îi hașurează portretul într-o singură frază: „Un om care și-a bătut joc de viață, nu și de fotbal”.

Cine este Ion Ghițulescu

În cariera sa prestigioasă, Ion Ghițulescu a transmis 1750 de evenimente sportive și spune, fără să ezite, că cel mai marte fotbalist pe care a avut onoarea să-l comenteze rămâne brazilianul Pele. „Lui Puskas (marele jucător maghiar al lui Real Madrid) nu am avut voie să-i pronunț numele, mi-au interzis autoritățile comuniste, după ce el fugise din țară pentru a juca la Real, astfel că, tot meciul cu Dinamo, i-am spus „numărul 10 de la Real Madrid”. Totuși, pentru mine, cel mai mare fotbalist rămâne Pele”, a declarat Ghițulescu.

În fața a 91.855 de spectatori, plus Diego Maradona, partida contând pentru optimile World Cup 1994 dintre România și Argentina s-a încheiat cu victoria tricolorilor, 3-2, golurile noastre fiind reușite de Ilie Dumitrescu prentr-o dublă și Gică Hagi, sud americanii punctând prin Batistuta și Balbo. Argentina, finalista ultimelor două campionate mondiale – câștigătoare în 1986 – pleca acasă. La fel și Maradona, cu 10 minute înainte de final și pe ușa din dos a fotbalului.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași: E anormal
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro