Diego Maradona a murit din cauza medicilor? Noile dovezi apărute scot secrete la iveală

Diego Maradona a murit din cauza medicilor? Noile dovezi apărute scot secrete la iveală
Maradona a fost îngropat joi

Moartea lui Diego Maradona i-a îndurerat pe milioane de iubitori ai fotbalului. Cel mai mare fotbalist din istorie s-a stins din viață miercuri, la vârsta de 60 de ani. Autoritățile din Argentina au deschis o anchetă pentru a stabili dacă personalul medical se poate face vinovat de ucidere din culpă. Iar primele detalii oferite de anchetatori au uimit întreaga lume. Medicul psihiatru al clinicii în care El Pibe D’Oro s-a operat la cap spune că recomandase asistență medicală non-stop. Tocmai pentru că fostul mare fotbalist voia să meargă acasă, ar fi trebuit să aibă în permanență un medic în preajma sa. Mai ales fiind cunoscut pentru dependența de droguri de care suferea.

Maradona a căzut și s-a lovit la cap, în casă, cu doar o săptămână înainte să moară. Se recupera după o operație pe creier

„Prezenta simptome clare ale crizei de abstinență de la substanțe”, a scris în foaia de externare Agustina Cosachov. Dar în cele din urmă nu s-a dat curs pentru supravegherea non-stop.

Problemele au devenit cu atât mai grave după decizia lui Maradona de a concedia singura infirmieră care se afla la locuința sa. S-a întâmplat asta vineri, cu doar câteva zile înainte de decesul său.

„Inima lui dăduse semnale evidente de suferință și nimeni nu le-a luat în seamă!”, spunea infirmiera, cu trimitere clară spre medicul Leopold Luque. La rândul său, acesta spune că nu a avut un raport clar din partea celor care semnalează acum toate aceste probleme.

„Dacă medicul Cosachov mi-ar fi făcut un raport precis l-am fi putut interna la o clinică psihiatrică. Diego nu mai voia să calce în spital și a decis să se trateze acasă. Stopul cardiac a fost imprevizibil”, se apără Luque, principalul acuzat. La casa acestuia s-a făcut deja o percheziție.

Cei mai mulți specialiști au concluzionat că Diego Maradona nici nu ar fi trebuit externat după operația la cap. Starea fostului mare fotbalist nu era încă una stabilă. De altfel, s-au oferit informații conform cărora Maradona a căzut și s-a lovit la cap cu o săptămână înainte de moarte. Cert este că ancheta va continua și există chiar posibilitatea ca trupul lui Maradona să fie deshumat.

Palmaresul lui Diego Maradona

  • Campionatul Mondial cu Argentina (1986)
  • Cupa Spaniei cu Barcelona (1983)
  • Supercupa Spaniei cu Barcelona (1984)
  • Serie A cu Napoli (1987, 1990)
  • Cupa Italiei cu Napoli (1987)
  • Supercupa Italiei cu Napoli (1991)
  • Cupa UEFA cu Napoli (1987)
  • Campionatul Mondial U20 cu Argentina (1979)
  • Campionatul Argentinei cu Boca Juniors (1981)
  • Cel mai bun marcator din Serie A (1988, 15 goluri)