Ce mare sărbătoare este pe 29 august în calendarul creștin ortodox. Ce nu trebuie să faci astăzi sub nicio formă

Ce mare sărbătoare prăznuim pe 29 august? Ce trebuie să nu faci astăzi?

O mare sărbătoare creștină are loc astăzi, 29 august! Creștinii trebuie să nu facă anumite lucruri, dacă vor să respecte cu strictețe datinile și crucea roșie din calendarul creștin ortodox care semnifică importanța acestei zile. Ce este interzis să faci astăzi și cum se numește sărbătoarea ținută de majoritatea românilor?

Ce sărbătoare este prăznuită pe 29 august?

Astăzi, 29 august, se prăznuiește Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. În ziua asta nu este voie să folosești cuțitul deloc, pentru că amintește de momentul crucial în care a fost pedepsit sfântul. În acest context, totul se rupe cu mâna. De asemenea, în unele regiuni din țară, se ține post de pe 29 august până pe 14 septembrie, zi în care are loc Înălțarea Sfintei Cruci. Este recomandat, conform tradițiilor, să nu consumi fructe sau legume cu forma rotundă, pentru că simbolizează capul celui care l-a botezat pe Iisus Hristos în râul Iordanului. Desigur că tradițiile și respectarea lor se face în mod diferit în funcție de regiunea țării din care provine fiecare. Iată ce spune preotul Petroiu Tănase despre ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul!

„Se cade să nu uităm câteva lucruri: petrecerile cu beţii şi jocuri sunt pricină de multe şi grele păcate, căci acolo este de faţă diavolul, tatăl răutăţii, să fugim deci de ele ca de necuratul; cine prăznuieşte sărbătorile şi ziua numelui cu petreceri şi beţii se aseamănă cu Irod ucigaşul şi desfrânatul; ci noi, dimpotrivă, să cinstim pomenirea sfinţilor cu cumpătare şi rugăciune; cele mai frumoase podoabe ale vieţii creştine sunt înfrânarea şi curăţia, care ne fac asemenea cu îngerii”
Părintele Petroiu Tănase

Sărbătoare creștină pe 29 august. Azi se prăznuiește Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul
Sărbătoare creștină pe 29 august. Azi se prăznuiește Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

Ce nu trebuie să faci astăzi?

  • Trebuie să nu tai cu cuțitul nimic
  • Să nu mănânci fructe și legume rotunde
  • Să nu fii egoist
  • Evită alimentele de culoarea sângelui
  • Nu folosi fuculițe
  • Trebuie să ții post
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI