Ce mănâncă Regina Elisabeta la micul dejun, de fapt. Astea da fițe regale!

Ce mănâncă Regina Elisabeta la micul dejun, de fapt. Astea da fițe regale!
Mancarea preferata a Reginei Elisabeta la micul dejun

Regina Elisabeta a II-a este foarte exigentă cu mâncarea. Dar ea apreciază și preparatele simple, nu doar pe cele sofisticate, după cum a mărturisit un fost angajat de la Palatul Buckingham.

Ce mănâncă Regina Elisabeta la micul dejun, de fapt

Ea a are un program strict de masă, cu trei mese pe zi, iar bucătarii iscusiți se întrec în preparate culinare delicioase. Un fost angajat al Reginei Elisabeta a II-a a spus care este micul-dejun pe care aceasta îl preferă și care este nelipsit din meniul ei.

Fostul angajat a povestit cum regina și prințesa Margaret erau la castelul Windsor, în timpul războiului, și au dat peste o aromă nemaipomenită.

„Fascinate, au mers după miros până la sursa sa și s-au trezit în afara bucătăriei private a doamnei Alice Bruce, pe atunci menajeră la castel. Au bătut politicos la ușă și au fost întâmpinate în bucătăria de modă veche unde se găteau biscuiți prăjiți. Doamna Bruce le-a dat prințeselor să guste din biscuți și le-a arătat cum se gătește și peștele. Acești biscuiți, după o rețetă deloc complicată, au rămas de atunci favoriții reginei, atât pentru micul dejun, cât și ca o gustare sărată seara târziu. Reginei îi place și eglefinul afumat ca fel de mâncare pentru micul dejun”, a notat Charles Oliver în cartea ” Dinner at Buckingham Palace”.

Regina Elisabeta a II-a preferă ginul

Dar, pe lângă mesele sănătoase, Regina Elisabeta a II-a face și sport. Aceasta practică echitația și îi mai place și să bea gin. La micul dejun, aceasta mănâncî terci de ovăz, fulgi de porumb, marmeladă și iaurt. Reușește astfel să se mențină la 70 de kg, având o înălțime de 1,63 m, fără să țină vreodată diete.

La vârsta de 94 de ani, Regina Elisabeta a II-a are o sănătate de fier. Nu ia nici medicamente, dar nici alte tratamente naturiste. De altfel, și genele sunt de partea ei. Mama ei a trăit până a vârsta de 101 ani.

În ce privește fructele consumate, Regina Elisabeta a II-a le preferă pe cele proaspete, de sezon. Aceasta savurează cu plăcere îndeosebi căpșunile și zmeura.

Experții regali sunt de părere că Regina Elisabeta a II-a va abdica de la tronul regal la împlinirea vârstei de 95 de ani, susțin experții regali, cedând puterea fiului ei, Charles, în vârstă de 71 de ani. Regina Elisabeta a II-a a este, de altfel, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Aceasta avea vârsta de 21 de ani când și-a început domnia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI