Ce legumă trebuie să mănânce oamenii după vaccinarea cu AstraZeneca. Bulgaria a făcut anunțul oficial

Ce legumă trebuie să mănânce oamenii după vaccinarea cu AstraZeneca. Bulgaria a făcut anunțul oficial
Leguma recomandată de autoritățile bulgare cetățenilor, în cazul vaccinării cu AstraZeneca

Persoanele care s-au vaccinat împotriva noului virus cu serul AstraZeneca ar trebui să mănânce roșii și să bea mult suc de roșii, și-au îndemnat autoritățile bulgare cetățenii. Alimentul ar fi un remediu natural împotriva formării cheagurilor de sânge, motivează directorul centrului pentru Boli Infecțioase din regiune.

Bulgaria își îndeamnă cetățenii să mănânce roșii în cazul vaccinării cu AstraZeneca. Aceasta ar fi un aliat împotriva formării cheagurilor de sânge

Directorul Centrului Național Bulgar pentru Boli Infecțioase, profesorul Todor Kantardzhiev, a declarat miercuri că roșiile sunt un remediu natural împotriva formării cheagurilor de sânge, prin urmare sunt folositoare după vaccinarea cu AstraZeneca. Conform Euractiv.com, este singura declarație oficială făcută de autoritățile bulgare pe această temă. Până acum, Bulgaria a vaccinat doar 6% dintre cetățenii săi, clasându-se pe ultimul loc în Uniunea Europeană.

Principalul ser folosit de ei este cel produs de AstraZeneca. În urmă cu două săptămâni, Kantardzhiev, membru cheie al centrului de răspuns în fața COVID-19, a recomandat bulgarilor infectați cu COVID-19 să mănânce o lămâie presărată cu bicarbonat de sodiu pentru a reduce încărcăturile virale din gât.

Miercuri, el a revenit cu o declarație în ceea ce privește evoluția pandemiei, spunând că aproximativ o treime dintre bulgari ar trebui să fie deja imuni la coronavirus. Profesorul face referire la numărul total de persoane recuperate și vaccinate. Datele oficiale arată că recuperarea și imunizarea nu reprezintă mai mult de 10% din populația bulgară.

Vacanță în Bulgaria doar cu vaccin sau test PCR negativ

Bulgaria se pregătește de redeschiderea sezonului estival, care începe pe data de 1 mai. Turiștii vor fi primiți în stațiunile bulgare dacă fie sunt vaccinați împotriva noului virus, fie prezintă un test PCR negativ. Ministerul Turismului din Sofia a transmis că, de asemenea, vor fi obligatorii măștile faciale, pentru oricine stă în zone comune închise.

În plus, trebuie menținută distanța socială. Pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii. Se vor aplica numeroase alte reglementări de igienă. Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus în anul 2020.

Numărul oamenilor care au vizitat țara, esențiali pentru industrie, a scăzut, iar turiștii interni nu au putut compensa pierderile. Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din PIB-ul țării. Alături de Austria, Grecia sau Spania, Bulgaria susține ideea unui pașaport de vaccinare. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI