Informații de ultimă oră despre pașaportul de vaccinare și imunitatea colectivă în Europa

Informații de ultimă oră despre pașaportul de vaccinare și imunitatea colectivă în Europa
Vești de ultimă oră despre pașaportul de vaccinare

Noi detalii despre pașaportul de vaccinare! Ce spun autoritățile despre imunitatea colectivă în Europa? Care sunt ultimele vești de la Bruxellex despre documentul care va permite deplasarea pe teritoriul Uniunii Europene?

Informații de ultimă oră: vești despre pașaportul de vaccinare

Toată lumea își dorește imunitatea colectivă în Europa! Thierry Breton, comisarul european pentru Piața internă spune că în jurul datei de 14 iulie vom avea parte de punctul de cotitură în drumul spre finele pandemiei.

Cel din urmă a făcut public și pașaportul de vaccinare, document care va permite deplasarea pe teritoriul UE: „Pentru cei care au un smartphone, pașaportul de vaccinare poate fi pe smartphone.

Pentru cei care îl doresc pe hârtie, va exista o versiune pe hârtie. Este identic, acest lucru este foarte important, este identic! Va fi la fel peste tot. Va avea regulile generale de protecție a datelor cu caracter personal”

  • Thierry Breton: „Concret, acest document va indica dacă veţi fi vaccinați împotriva Covid-19”.

„Cei care nu se pot vaccina din motive medicale, nu vor fi discriminaţi”

Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, a insistat asupra faptului că pașaportul este menit să le ofere cetățenilor UE dreptul de a călători în interiorul blocului comunitar.

Concret, fără pașaport nu poți părăsi țara. Aceasta a mai precizat că nu este vorba despre un pașaport propiu-zis, ci despre dovada de vaccinare pentru călătorie: „Acest document nu este un paşaport.

Cei care nu se pot vaccina din motive medicale, nu vor fi discriminaţi, scrie şi în regulament. Dar pot face testul PCR, atunci va exista un document care va atesta că testul făcut este negativ”, afirma Adina Vălean acum două săptămâni.

„Țările din sudul Europei, dar și cele care trimit mulți turiști, își doresc să se clarifice cumva. Sau discută, cumva, despre condiția unui certificat de vaccinare pentru a nu intra în carantină. Asta, fiindcă toată lumea își dorește să poate merge în destinații turistice. Cerințele depind de fiecare stat membru”
Adina Vălean, comisar european pentru Transporuri

Ce spune președintele României despre acest document?

”Să folosim aceste certificate de vaccinare ca să împărțim populația Europei în două, cei care au fost deja vaccinați și cei care nu au fost încă vaccinați, nu mi se pare un lucru bun”, a declarat președintele Iohannis.

Doctoriţa Adriana Pistol, directoarea Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP: ”Această adeverință de vaccinare poartă rolul de pașaport de vaccinare până când, la nivelul Uniunii Europene, unde există deja niște discuții inițiate, se va stabili, dacă se va stabili, un format anume dedicat tuturor statelor Uniunii”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI