Ce le face Regina Elisabeta tuturor invitaţilor după masa de Crăciun. Tradiţia bizară a familiei regale

Ce le face Regina Elisabeta tuturor invitaţilor după masa de Crăciun. Tradiţia bizară a familiei regale
Bizareriile familie regale britanice. Regina Elisabeta ține la „etichetă”

Dacă ați apucat să vedeți filmul „Spencer”, în regia lui Pablo Larraín, nu o să vi se pară ciudat acest articol. Cu alte cuvinte, deja știți care este obiceiul bizar al Reginei Elisabeta de Crăciun. Dacă nu, aici este locul unde veți afla despre ce este vorba. Și, fie vorba între noi, este într-adevăr un obicei bizar, dar preluat de Regina Elisabeta din familie.

Bizareriile familie regale britanice. Regina Elisabeta ține la „etichetă”

Fiecare familie are cel puțin o tradiție de sărbători pe care alții o privesc și se întreabă: „De ce, totuși?”. Familia regală britanică nu face excepție.

Dacă ați văzut „Spencer”, în care Kristen Stewart joacă rolul Prințesei Diana, probabil că știți despre tradiția de Crăciun în cauză. Filmul, deși catalogat ca o fabulă după o tragedie adevărată, prezintă ultimele trei zile ale Prințesei Diana în familia regală, la Crăciunul care avea să fie și ultimul ca soție a prințului Charles.

Filmul lui Pablo Larrain începe exact cu acest obicei bizar, servitorii palatului sunt văzuți lustruind un cântar vechi pe care se presupune că membrii familiei regale trebuie să se cântărească înainte și după cina de sărbători.

Personajul lui Timothy Spall, Alistar Gregory, spune că bizara tradiție a fost inventată de Prințul Albert, în 1847, și că toată lumea trebuie să facă la fel. Bizara tradiție, ca toți invitații, fie din familia regală, sau oapeții care servesc masa în companiei Reginei Elisabeta, să se cântărească, este cât se poate de reală.

Se asigură că toată lumea „s-a simțit bine”

Da, chiar există o tradiție veche în care regina le cere invitaților săi să se urce pe cântar după cina de Crăciun pentru a se asigura că toată lumea „s-a simțit bine„, adică a luat în greutate.

După cum a declarat expertul regal Ingrid Seward pentru Grazia în 2018, practica datează din 1847. Ulterior, a fost preluată și de regele Edward al VII-lea.

Acesta, la fel ca Regina Elisabeta, le cerea oaspeților să se cântărească înainte și după vizite. Potrivit Vanity Fair, plăcerea percepută de aceștia la cină depindea de creșterea în greutate.

Oaspeții care mâncau suficient și se „bucurau” se așteptau să ia în jur de trei kilograme. Așa cum este descrisă în „Spencer”, aceasta nu este, evident, cea mai sensibilă practică.

A fost deosebit de stresantă pentru Prințesa Diana, având în vedere experiența ei cu bulimia. De asemenea, nu ajută nici faptul că sărbătorile pot exacerba tulburările alimentare.

Mai ales din cauza obsesiei noastre culturale cu creșterea în greutate în timpul iernii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI