Ce învață românii de la Simona Halep. Declarațiile inedite ale antrenorului campioanei noastre

Ce învață românii de la Simona Halep. Declarațiile inedite ale antrenorului campioanei noastre
Simona Halep, declarația care i-a uluit pe toți. ”M-am gândit la retragere!”

Simona Halep este elogiată de antrenorul ei, australianul Darren Cahill. Omul alături de care campioana noastră a cucerit la Roland Garros primul turneu de Grand Slam din carieră, are numai cuvinte de laudă la adresa constănțencei.

Ce învață românii de la Simona Halep. Declarații inedite ale antrenorului campioanei noastre

Simona Halep, ocupanta locului 2 în clasamentul WTA, este văzută ca un model, o sursă de inspirație pentru toți românii. Și nu doar pentru cei care practică sportul. Este opinia deloc subiectivă a antrenorului Darren Cahill, cel care a îndrumat-o mult pe „domnița” Simona Halep în cele două episoade ale colaborării lor, și nu doar în plan sportiv, ci și psihologic.

„Românii învață multe lucruri de la Simona. Are 1 metru și 68 de centimetri, este o domniță, dar are o inimă uriașă și o voință incredibilă în a fi briliantă. Românii câștigă speranță privind-o.

Dacă ea poate să o faca, atunci putem și noi. Știu că e doar un sport, dar uneori e mai mult de-atât pentru că murim și înviem din cauza rezultatelor din sport. Mă bucură foarte mult că România e atât de mândră de Simona”, a spus Darren Cahill într-un interviu acordat canalului Eurosport.

Darren Cahill a făcut-o pe Simona Halep să plângă în 2017

Se întâmpla la US Open, după un meci pierdut de Simona Halep în fața Mariei Șarapova, în primul tur al turneului. Rusoaica a făcut un meci mare și, în ciuda faptului că la un moment dat campioana noastră a părut că revine puternic în meci, în cele din urmă a cedat, scor 4-6, 4-6, 3-6. Evident, Simona a fost dezamăgită și a vrut să afle părerea antrenorului său, iar tehnicianul australian, de altfel un bun pedagog, a început să-i explice, însă campioana noastră a izbucnit în plâns și a plecat la vestiare. Darren Cahill a dezvăluit acel moment în care a făcut-o pe Simona Halep să plângă, recunoscându-și într-un fel greșeala, pe care a încercat ulterior să o repare.

„După meci i-am spus că a luptat formidabil, că sunt mândru de cum a tras de ea. Apreciam că a dat totul pe teren și că asta e cel mai important, indiferent de rezultatul partidei. Imediat ea m-a întrebat cum a jucat din punct de vedere tactic, unde a greșit.

Eu ar fi trebuit să îmi mușc limba, să îi spun că nu e nicio problema și că vom discuta despre asta cu altă ocazie. Dar eu i-am zis ‘Nu ai făcut bine asta, ai greșit acolo, nu ai ales bine atunci’ și tot așa. După câteva minute în care m-a ascultat, i-au dat lacrimile și a plecat la vestiare”, a spus Darren Cahill.

Australianul Darren Cahill și Simona Halep colaborează din 2015, cu o pauză între finalul anului 2018 și începutul anului 2020.

Simona Halep, 28 de ani, a câștigat 20 de turnee WTA în cariera sa, 9 dintre ele (printre care și cel de Grand Slam de la Roland Garros) cu Darren Cahill antrenor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI