Ce interdicție majoră aveau artistele pe vremea lui Ceaușescu. Ileana Șipoteanu a făcut mărturisirea EXCLUSIV

Ce interdicție majoră aveau artistele pe vremea lui Ceaușescu. Ileana Șipoteanu a făcut mărturisirea EXCLUSIV
Artistele erau obligate să aibă o ținută strictă

Ileana Șipoteanu a mărturisit pentru Impact.ro că nu a avut ocazia să participle la vreun eveniment la invitația tovarășului Nicolae Ceaușescu, dar că a avut o piesă în repertoriul care făcea referire la acea epocă.

Ce interdicție majoră aveau artistele pe vremea lui Ceaușescu

Ileana Șipoteanu, 54 de ani, este una dintre artistele reprezentative ale generației ce și-a desfășurat o parte din activitate în perioada comunistă. Ea își aduce însă aminte cu plăcere de acele vremuri când urca pe scenă. Mai mult, chiar intenționează să scrie o carte în care să cuprindă toate acele amintiri.

”Ce vremuri minunate au fost pentru noi, numai amintri frumoase. Sper să le adun într-o carte, cât mai curând. Toate spectacolele noastre erau aparte. Am avut bucuria de a lucra cu oameni deosebiți.

Am fost mulți ani în turnee cu Gabi Dorobanțu, cu Daniel Iordăchioaie, eram o echipă puternică. Păstrez legătura cu toți. Prietenia rezistă la noi, și așa se întâmplă când e vorba de omenie”, ne-a declarat aceasta, în exclusivitate.

Rochii cât mai lungi și fără bijuterii mari

Artista a avut în repertoriu o piesă cu ”dedicație specială”, dar, ne spune tot ea, nu a avut ocazia să cânte pentru președintele Ceaușescu.

”Nu am avut onoarea să cânt pentru Ceaușescu, poate mi-aș fi dorit să o fac în anumite etape ale vieții, când mergeau alții. Am avut o piesă, ”Pentru tine, Românie” a lui Dan Beizadea, în care cântam un vers, cu referire, ”sub cerul cald, al epocii de aur”. Acum, când te uiți în jur, chiar era așa. Au fost mai puține lucruri rele decât cele bune”, a adăugat artista.

În ceea ce privește ținuta sa de scenă din acea perioadă, Ileana Șipoteanu ne-a mărturisit:

”Erau restricții în acest sens. Trebuia să avem rochii cât mai lungi și fără bijuterii mari, aveam voie doar accesorii foarte mici”.

Ține legătura cu toți colegii

Ileana Șipoteanu păstrează și acum o legătură strânsă cu toți colegii cu care mergea în turnee, în acea perioadă. Și, ne spune tot ea, are o relație specială de prietenie cu Carmen Rădulescu.

”Avem un grup de whats app pe care comunicăm, ne trimitem poze, povestim ce am mai făcut. Așa aflăm unii de alții. Cu Gabi Dorobanțu fac schimb de fotografii din vacanțe sau de la alte evenimente, ne trimitem poze. Carmen Rădulescu a venit aici, la Constanța, la noi la Universitate. Cu ea am fost și la ultimul spectacol, cel de pe 27 august, la Constanța”, ne-a mai spus artista.

Piesa cu care face furori

În anul 1987, Ileana Șipoteanu participa la Festivalul Mamaia cu melodia „Ce mult te-am iubit” a lui Dumitru Lupu pe versurile Malei Bărbulescu. Piesa a avut un succes infernal şi a rămas una dintre şlagărele de referinţă ale artistei. Este piesa solicitată, în prezent, în toate specacolele sale, dar și la nunți.

”La nunți cânt doar pe turul meu, în anumite condiții ,dacă mă cheamă nașa mare, nașul, mireasa. Le cânt ce-și doresc de la mine, Ce mult te-am iubit și Valsul valurilor, care este valsul mirilor”, a mai completat artista.