Ce interdicție majoră a impus familia lui Ion Caramitru celor din spital, înainte ca acesta să moară (exclusiv)

Ce interdicție majoră a impus familia lui Ion Caramitru celor din spital, înainte ca acesta să moară (exclusiv)
Ce interdicție majoră a impus familia lui Ion Caramitru celor din spital, înainte ca acesta să moară

Ce interdicție majoră a impus familia lui Ion Caramitru celor din spital, înainte ca acesta să moară. Medicii au încercat până în ultima clipă să-l salveze pe marele actor, însă motivul decesului acestuia rămâne încă învăluit în mister, la mai bine de 24 de ore de la moartea sa.

Ce interdicție majoră a impus familia lui Ion Caramitru celor din spital, înainte ca acesta să moară

Rudele au cerut personalului medical să nu comunice nimic presei, în condițiile în care se pare că medici renumiți ar fi trecut în ultimele zile fără succes, pe la capătul patului de spital al acestuia.

Deși în ultimele zile s-a tot vorbit despre o puternică infecție în sânge cu care acesta s-ar fi confruntat, încă nu există o explicație clară. Surse medicale au declarat că familia lui Ion Caramitru ar fi impus unității spitalicești unde și-a petrecut ultimele săptămâni o tăcere mormântală asupra acestei chestiuni, anunță Impact.ro.

Mai mult, corpul neînsuflețit al artistului se pare că nu o să fie depus în holul Teatrului Național din București, instituție pe care marele actor a condus-o din anul 2005 încoace. Acestea se pregătea, de altfel, pentru un nou mandat de cinci ani la conducerea instituției.

Ion Caramitru și-a petrecut ultima lună de viață internat la Spitalul ”Elias”

De cealaltă parte, există indicii care arată că starea de sănătate a lui Ion Caramitru s-ar fi înrăutățit cu câteva zile înainte de decesul acestuia.

“Medicii de la Elias au făcut tot ce a stat în putinţa şi priceperea lor pentru a-l salva. Mai mult, au apelat şi la diverse somităţi medicale, chemate din diverse alte spitale, care au încercat să găsească o soluţie salvatoare pentru Ion Caramitru, care însă nu a mai venit. Organismul său a cedat, iar nefericitul deznodământ era previzibil într-un fel, încă din primele zile ale lui septembrie”, au spus aceleaşi surse pentru impact.ro.

Aceleași surse au negat varianta potrivit căreia fostul manager general al TNB ar fi avut de suferit în urma unei operații nereușite la șold, operație suferită anul trecut, dublată de o eventuală contaminare cu infecții nosocomiale.

Ion Caramitru și-a petrecut ultima lună de viață internat la Spitalul ”Elias” din București. El se afla acasă în concediu, când a trebuit să ia calea spitalului, la sfârșitul primei decade a lunii august. La început, Caramitru era conștient și cu un tonus bun, după cum a susținut unul dintre principalii săi colaboratori, Ioan Onisei.

“Vă pot asigura că Ion Caramitru are un tonus bun. Am vorbit personal cu el şi nu e nimic grav. Felul în care vorbeşte e neschimbat, la fel şi starea sa de spirit e cea cu care ne-a obişnuit pe cei mai mulţi dintre noi. Sigur că fiind vorba despre Ion Caramitru lumea se agită. Iar medicii încearcă să afle cauza pentru care necesită să fie spitalizat câteva zile. În prezent însă, nu se cunosc nici cauzele actualei stări de sănătate a lui Ion Caramitru, nici cât va trebui să rămână în spital”, spunea Ioan Onisei pentru impact.ro la aflarea veştii internării îndrăgitului actor.

El mai spunea că o anumită stare febrilă a fost lucrul care l-a alarmat pe Ion Caramitru şi care l-a determinat să se interneze.

“A fost trecut de doctori pe antibiotici, dar totul va dura, inclusiv seria de analize, până când doctorii vor identifica despre ce este vorba. Se vorbeşte despre o infecţie, dar din câte ştiu nu e încă niciun diagnostic confirmat oficial în cazul său. Sper însă ca săptămâna viitoare Ion Caramitru să revină la teatru”, adăuga acelaşi Ioan Onisei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI