”Ion Caramitru nu avea cum să treacă de prefixul 7 și să atingă 80 de ani!” Cine face declarația șocantă EXCLUSIV

”Ion Caramitru nu avea cum să treacă de prefixul 7 și să atingă 80 de ani!” Cine face declarația șocantă EXCLUSIV
Ion Caramitru s-a pozat lângă pendulul din piesa ”Dineu cu proști”, care indică ora 7.00 ( foto: Zoltan Lorencz)

Viața actorului Ion Caramitru a fost marcată, surprinzător, de cifra 7. Vestea că a încetat din viață, la 79 de ani, a fost dată, duminică, în jurul orelor 7.00 seara. Premiera filmului său de succes, ”Extemporal la dirigenție”, a avut loc în anul 1987. Toma Caragiu, prietenul său cel mai bun, s-a stins din viață la cutremurul din 1977. Și, ca o altă coincidență stranie, Ion Caramitru se fotografiase lângă pendulul din piesa sa, ”Dineu cu proști”, care indica ora 7.00.

Ion Caramitru s-a stins din viață la 79 de ani. Vestea morții s-a răspândit duminică, la 7.00 seara

Decesul lui Ion Caramitru, după o lungă perioadă de spitalizare, a îndoliat întreaga țară, duminica seară. Decesul survenise la doar câteva ore distanță de la dispariția marelui sportiv Ivan Patzaichin. Era aproape ora 7.00 seara, când vestea a început să se răspândească cu repeziciune.

Premiera filmului ”Extemporal la dirigenție” a avut loc în 1987

Dar iată că cifra 7 l-a urmărit și în cinematografie pe marele artist Ion Caramitru, cunoscut românilor drept ”Socrate”, din seria ”Liceenii”. Premiera peliculei ”Extemporal la dirigenție” avea să aibă loc în 1987. Deși i-a adus un munte de popularitate, Ion Caramitru a renunțat, la un moment dat, la rol:

„Am jucat în trei episoade și am refuzat să mai joc în următoarele două. Era pentru perioada respectivă de nesuportat, după capul meu. Era un scenariu comandat, urmărit la modul ideologic foarte bine de partid si așa mai departe. Numai că structura intimă a poveștii e hai să ne facem că e adevărat.

N-am încotro și trebuie să recunosc că un film despre liceeni, cu atât de lungă bătaie în timp și cu atâtea episoade, nu știu dacă se va mai face. Nu știu dacă viața liceului de astăzi e la fel de ingenuă ca cea de atunci. Se reprogramează mereu și se uită toată lumea. Nu am un regret că am jucat în acest proiect, mai ales că multe mămici care au acum copiii de liceu mă opresc când mă întâlnesc și îmi zic: ”Vai, dar cât vă iubeam atunci!”, declara Ion Caramitru, la Digi FM.

Prietenul lui cel mai bun, Toma Caragiu, a murit în cutremurul din 4 martie 1977

Cu câteva luni înainte de a părăsi această lume, Ion Caramitru ne povestea cu tristețe despre cel mai bun prieten al său. Toma Caragiu, regretatul acto s-a stins din viață în cutremurul din 4 martie 1977. Din nou, cifra 7 apare în viața artistului:

”Înainte de a muri, Toma Caragiu mi-a oferit o fotografie, pe care a scris: ”Dragă Pino (apelativul cu care Ion Caramitru este gratulat de către cei mai apropiaţi), abia când nu voi mai fi ai să afli cât de mult am ţinut la tine”.

După ce a citit şi recitit dedicaţia, Ion Caramitru nu s-a putut abţine şi l-a întrebat pe Toma la ce s-a gândit când i-a scris. Răspunsul lui Toma Caragiu a fost laconic: ”Lasă-mă, dragă!”. Patru zile mai târziu, la cutremurul din 4 martie 1977, cei doi aveau să se despartă pentru totdeauna.

”Am şi acum acea fotografie, acel mesaj, îl păstrez. Din când în când, mă întorc la ea şi la amintirile comune. Toma mi-a fost ca un frate mai mare.

Ne ştiam din copilărie, fiindcă suntem şi aromâni, desigur, dar meseria şi multe altele ne-au apropiat!”.

Ion Caramitru s-a pozat lângă pendulul din piesa ”Dineu cu proști”, care se oprise la ora 7.00

Și, ca o altă coincidență stranie, Ion Caramitru se lăsase fotografiat lângă pendulul din piesa sa, ”Dineu cu proști”, de la Teatrul Național, care indica ora anunțului morții sale, 7.00.

”Fotografia a fost realizată în urmă cu aproximativ 8 ani, în timpul repetițiilor pentru ”Dineu cu proști”, de la Teatrul Național.

Pendulul face parte din decorul piesei. Ceasul nu era funcțional, la acea oră se oprise”, ne-a declarat, în exclusivitate pentru impact.ro, fotograful vedetelor Zoltan Lorencz.

Carmen Harra, numerolog de succes în America: ”Ion Caramitru nu avea cum să treacă de prefixul 7 și să atingă 80 de ani”

Celebra Carmen Harra a analizat, în exclusivitate pentru impact.ro, numerologia artistului trecut în neființă: ”El practic nu avea cum să treacă de prefixul 7”. Ce spune Carmen Harra, numerolog, psiholog și parapsiholog, despre lungul șir al coincidențelor, despre prezența aproape obsesivă a cifrei 7 în viața artistului:

”Ion Caramitru și-a anticipat moartea și a fost obsedat de cifra 7 despre care știa, în subconștient, că îi va marca viața. Cifra 7 rezultă din anul nașterii lui – 1942, 1+9+4+2=16, 1+6=7.

El practic nu avea cum să treacă de prefixul 7 și să atingă 80 de ani. De aici și apariția lui în acea poza cu ceasul fixat la ora 7.00”, ne-a declarat ea, în exclusivitate pentru impact.ro.

Carmen Harra ne-a mai spus: ”Cifra 7 simbolizează planeta metafizicii, a spiritualității și a divinității, iar Ion Caramitru a fost protejat de divinitate. Cifra 7 l-a urmărit în destin. Ion Caramitru a trăit exact cât a fost codificat”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI