Limba română este complexă și are o mulțime de expresii ciudate, pe care puțini dintre noi le înțeleg. Printre cele mai utilizate, dar pentru care mulți nu au o explicație, se numără și ‘brânză bună în burduf de câine’. Ce înseamnă, de fapt, și de unde a apărut.
Limba română este una extrem de dificilă, cu multe reguli clare de care trebuie să țină cont vorbitorii. Are și părțile sale bune, fiind plină de expresii și zicale, care mai de care mai amuzante. Unele dintre ele pare că nu au sens, dar înțelesul lor este cât se poate de profund.
Printre cele mai ciudate se numără și ‘brânză bună în burduf de câine’, pe care o folosesc foarte mulți, pentru că sună foarte bine. Puțini știu, însă, ce înseamnă cu adevărat și de unde a venit.
Majoritatea proverbelor și zicalelor apar în comunitate și, ulterior, sunt transmise prin viu grai. Cei din popor le pun bazele și le găsesc și un sens, după care devin celebre pentru că sunt amuzante și misterioase, având în vedere că nu le înțelege oricine.
La fel s-a întâmplat și în cazul zicalei noastre, care are o semnificație foarte puternică. „Brânza de burduf” este un preparat culinar, pe bază de lapte de oaie, foarte sărat și tare. Aceasta este lăsată la fermentat, după care se pune într-un înveliș natural de orgine animală denumit „burduf”.
Acesta este făcut din piele sau stomac de oaie și ajută la prepararea unui tip de brânză foarte îndrăgit. În popor, expresia care stă la baza acestui preparat semnifică ceva frumos, spre exemplu un om bun, dar care nu știe să își pună în valoare trăsăturile; ceva nelalocul lui, care la bază este interesant, însă nu știe să iasă în evidență cum trebuie.
Expresiile românești pot părea banale pentru unii, dar sunt amuzante și au și un sens foarte interesant. Dacă le cunoaștem exact înțelesul, vom rămâne surprinși de situațiile în care le putem folosi.
Românii sunt foarte creativi și pot face artă din orice. La fel se întâmplă și în cazul unor simpli termeni, care capătă un sens memorabil când sunt intrduși în jocuri de cuvinte.