Ce înseamnă, de fapt, când pui luminile de avarie. Cum mulțumești altui șofer

Ce înseamnă, de fapt, când pui luminile de avarie. Cum mulțumești altui șofer

Oamenii au dezvoltat un limbaj prin care se avertizează și își mulțumesc reciproc cu ajutorul luminilor mașinilor. Însemnătatea limbajului codificat.

Despre luminile de avarie

Semnal dreapta înseamnă că poți să depășești. Dacă mașina din fața ta merge foarte încet, conducătorul auto, conștient că te ține pe loc, te îndeamnă să depășești. Dacă semnalizează dreaptă înseamnă că drumul e liber și nu vine nimic de pe contrasens. Trebuie menționat că semnalul participantului la trafic este doar o sugestie, fiind necesar întotdeauna să te asiguri și tu.

Semnal stânga, adică nu depăși. Dacă șoferul din față, pe care te chinui să-l depășești, îți dă un semnal stânga, te avertizează astfel că nu este cazul să te angajezi în depășire pentru că vine ceva de pe contrasens.

Flash scurt – îl deranjează farurile tale

Avarii scurte. În trafic, șoferii comunică și cer lucruri, dar și mulțumesc pentru ele. Dacă ai ajutat un șofer să te depășească, i-ai acordat prioritate, l-ai lăsat în fața ta la o coadă, avariile scurte pe care le pune înseamnă recunoștință. Poți răspunde printr-un scurt flash.

Avarii prelungite. Dacă vezi că automobilul din fața ta pornește avariile, este semn că trebuie să încetinești.

Când este interzis să folosim luminile de avarie?

Deși mai sus este prezentată o situație de mulțumire, care arată educație, pe șosele, legea spune că nu e de pus în practică. Este interzis să folosim avariile pentru a mulțumi participanților de trafic care ne-au permis efectuarea anumitor manevre. Dar, chiar dacă o astfel de utilizare este interzisă, ea este, de cele mai multe ori, tolerată, datorită faptului că nu este o manevră periculoasă. Cu toate acestea, șoferilor le este recomandat să o evite. În schimb, dacă unul dintre șoferi simte să mulțumească pentru acțiune ori poate doar bunele intenții, poate face un gest simplu din mână pentru a-și arăta gratitudinea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI