Multe gospodine preferă să pună multe alimente la congelat cu scopul de a se folosi de ele pentru o perioadă mai îndelungată. Totuși, specialiștii susțin că anumite legume nu trebuie congelate sub nicio formă, pentru că îşi pierd nutrienţii şi gustul. Iată care sunt acestea!
Congelatorul este de mare ajutor în gospodărie, ținând cont că face posibilă păstrarea pe termen lung a alimentelor. Există, însă, produse care nu pot fi congelate, pentru că îşi schimbă calităţile nutritive și gustul.
Conform experților, anumite legume nu ar trebui congelate. Astfel, structura lor este distrusă prin îngheţare şi ca urmare a acestui proces, devin apoase şi îşi pierd savoarea, dar şi mineralele și vitaminele B şi C. Așadar, trebuie să fim foarte atenți ce punem în congelator. Mai jos am întocmit o listă a legumelor pe care să nu le puneți niciodată la congelator!
Legumele bogate în apă, precum ţelina, castraveţii, salata verde, ridichile și roșiile, nu ar trebui niciodată congelate deoarece atunci când le scoatem de la congelator este își vor pierde textura, mineralele, dar și aroma. În această categorie mai intră și roșiile, dar și verdeața. Ele pot fi ținute într-un sertar al frigiderului.
Citește și: Alimentele pe care să nu le congelezi niciodată. Mulți oameni fac această greșeală
Alte legume pot fi congelate fără probleme, pentru că nu-și vor strica textura: broccoli, porumb, spanac, ardei roşu, fasole verde, conopidă, sparanghel, dovleac, mazăre.
Citește și: 10 alimente pe care nu ar trebui să le ţii la frigider. Îşi pierd calităţile şi gustul astfel