14 feb. 2023 | 15:15

Ce înseamnă când găsești aur pe jos. Gestul pe care nu trebuie să îl faci sub nicio formă, vei avea numai ghinion

Utile
Ce înseamnă când găsești aur pe jos. Gestul pe care nu trebuie să îl faci sub nicio formă, vei avea numai ghinion

De la începutul timpurilor, aurul a fost implicat în mituri, superstiții, folclor și basme despre zei, zeițe, vrăjitori și eroi. Miturile sunt nesfârșite. Aurul a modelat și distrus civilizații. I se atribuie adesea proprietăți supranaturale din mai multe practici religioase și credințe folclorice. Iată așadar ce înseamnă când găsești aur pe jos.

Ce înseamnă când găsești aur pe jos

Aurul, are ca simbol chimic Au. Provine din latinescul aurum care înseamnă „zori strălucitor”.  Este un metal prețios care a fost folosit încă din antichitate în producția de bijuterii, monede, sculptură, vase și ca decor pentru clădiri, monumente și statui.

Aurul nu se corodează și astfel a devenit un simbol al nemuririi și al puterii în multe culturi antice. Raritatea și calitățile sale estetice au făcut din acesta un material ideal pentru clasele conducătoare pentru a-și demonstra puterea și poziția.

Scurt istoric despre aur

Găsit pentru prima dată la nivelul suprafeței în apropierea râurilor din Asia Mică, cum ar fi Pactolus din Lydia, aurul a fost exploatat în subteran din 2000 î.Hr. de egipteni și mai târziu de romani din Africa, Portugalia și Spania.

Există dovezi că romanii topeau particule de aur din minereuri, cum ar fi piritele de fier. Ușor prelucrat și amestecat cu alte metale precum argintul și cuprul pentru a-și crește rezistența și a-și schimba culoarea, aurul a fost folosit într-o gamă largă de scopuri.

Aurul folosit la bijuterii

În majoritatea culturilor antice, aurul era popular în bijuterii și artă datorită valorii sale, calităților estetice, ductilității și maleabilității. Electrum (aliajul natural de aur și argint) a fost folosit în bijuterii de către egipteni din anul 5000 î.Hr.

Bijuteriile din aur au fost purtate atât de bărbați, cât și de femei în civilizația Sumer, în jurul anului 3000 î.Hr., iar lanțurile din aur au fost produse pentru prima dată în orașul Ur în 2500 î.Hr.

Vezi și Ce să faci în fiecare joi ca să scapi de necazuri. Ce spune o tradiție veche

Aurul în trecut

Civilizația minoică din Cretala începutul mileniului al II-lea î.Hr. este creditată cu producerea primei bijuterii cu lanțuri de cablu, iar minoicii au realizat o gamă largă de articole de bijuterii folosind o gamă largă de tehnici. Bijuteriile din aur au luat forma de:

  • coliere
  • brățări
  • cercei
  • inele
  • diademe
  • pandantive
  • ace
  • broșe.

Tehnicile și formele includ filigranul (o tehnică cunoscută egiptenilor din 2500 î.Hr.) în care aurul este tras în sârmă și răsucit în diferite modele), forme subțiri bătute, granulație (decorarea suprafeței cu granule de aur mici, lipite), ștanțare, urmărire, incrustație, modelare și gravare.

Aurul folosit de vechile civilizații

În America de Sud, aurul a fost prelucrat în mod similar de civilizația Chavin din Peru în jurul anului 1200 î.Hr., iar turnarea aurului a fost perfecționată de Nazca societate din anul 500 î.Hr.

Romanii foloseau aurul ca decor pentru pietrele prețioase și semiprețioase, o modă a continuat în epoca bizantină cu utilizarea perlelor, pietrelor și emailurilor.

Aurul folosit pentru plată

Aurul a fost folosit pentru prima dată ca monedă la sfârșitul secolului al VIII-lea î.Hr. în Asia Mică. De formă neregulată și adesea cu o singură față ștampilată, monedele erau de obicei făcute din electrum. Primele monede de aur pur cu imagini ștampilate sunt creditate regelui Cresus al Lydiei, 561-546 î.Hr., iar o rafinărie de aur contemporană a fost excavată în capitala, Sardes.

Chiar și cel mai pur aur natural poate conține 5% argint, dar lidienii și-au putut rafina aurul utilizând sare și temperaturi ale cuptorului între 600 și 800°C. Sarea s-a amestecat cu argintul și a format un vapori de clorură de argint lăsând în urmă aur pur care ar putea fi folosit pentru a crea o monedă standardizată cu conținut de aur garantat.

Civilizația miceniană a folosit pe scară largă și monedele de aur, la fel ca și cele de mai târziu Imperiile grec și roman, deși argintul era cel mai obișnuit material folosit. Una dintre cele mai cunoscute monede de aur din antichitate a fost bezantul roman. Introdusă pentru prima dată în timpul împăratului Constantin , cântărea până la 70 de boabe de Troia și a fost în monedă din secolele IV până în secolele al XII-lea d.Hr.

Aurul ca protecție împotriva inflației

Aurul a fost mult timp considerat una dintre cele mai eficiente investiții pentru a-ți proteja bogăția de diverse posibile efecte financiare negative. O piață de valori în scădere și o creștere a inflației sunt două exemple ale acestor pericole. În prezent, inflația este la niveluri extrem de ridicate, dar prețurile aurului nu au mers deosebit de bine.

Frica a devenit motivul pentru care speculatorii sunt împinși să cumpere aur ca un refugiu sigur împotriva dezastrelor apocaliptice. Acest lucru este alimentat de un flux constant de opinii ale experților, prezentatorii TV și alte mass-media. Majoritatea experților de astăzi cred în miturile aurului și prevăd că va continua să fie un refugiu sigur în aceste vremuri incerte.

Citește și Aurul devine mai prețios ca niciodată în istorie: marile economii ale lumii „se bat” pe metalul prețios, iată de ce

Superstiții despre aur

Potrivit superstițiilor, dacă găsești aur pe jos, aduce ghinion dacă iei acele obiecte, cu intenția de a le purta. Potrivit anumitor oameni, bijuteriile pierdute poartă energiile negative, legate de persoana care le-a pierdut. Se spune că preiei aceste puteri distructive, în momentul în care iei bijuteriile de pe jos.

Tot superstițiile spun că trebuie să ții acea bijuterie în agheasmă timp de șapte zile, dacă vrei să o porți, astfel scăpând de energiile negative.

Ce înseamnă când găsești aur pe jos

Aur găsit pe jos – semnificații

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Vedetă mare din Las Fierbinți, în fața instanței din cauza drogurilor. Decizia judecătorilor
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro