04 dec. 2022 | 11:57

Ce înseamnă când apar pete albe pe carnea congelată. Ce greșeală faci, de fapt

Diverse
Ce înseamnă când apar pete albe pe carnea congelată. Ce greșeală faci, de fapt
Ce înseamnă când apar pete albe pe carnea congelată. Nu te expun niciunui risc, din punct de vedere al sănătății.

Poate că tocmai ai scos carne de la congelator, din dorința de a găti diverse mâncăruri, și ai descoperit că la suprafața acesteia au apărut pete albe. Ai motive să te îngrijorezi? Ce înseamnă când apar pete albe pe carnea congelată, de fapt.

Ce înseamnă când apar pete albe pe carnea congelată. Detaliul de care trebuie să ții cont

Poate ai trecut și tu prin această situație și nu ai știut ce să crezi. Ți s-a întâmplat vreodată să scoți carne de la congelator (în special, carne de pui) și să observi că, la exterior, prezintă pete albe? În general, acesta nu este un motiv de îngrijorare. Nu înseamnă că produsul nu mai poate fi preparat sau gătit. În schimb, ar trebui să ții cont de un alt detaliu.

Este important să știi ce înseamnă când apar pete albe pe carnea congelată. Așa vei ști exact cum trebuie să procedezi pentru a o depozita corect la temperaturi scăzute. În majoritatea cazurilor, congelarea necorespunzătoare a bucăților de carne conduce la apariția unor pete de nuanțe albe.

Lipsa de umiditate este unul dintre aspectele care influențează apariția petelor albe pe carnea pusă la congelator. Dacă o bucată de carne este păstrată un timp îndelungat la congelator, își pierde din nivelul de hidratare. În astfel de circumstanțe, încep să apară pete albe pe produsele din carne.

Tot pete albe mai apar pe carne și din cauza faptului că nu este ambalată în mod corespunzător. Bucățile de carne trebuie înfășurate în folie de plastic sau hârtie special concepută să protejeze produsele lăsate la congelat. Din cauza oxigenului care ia contact cu carnea, produsul își pierde din calitate.

Poți consuma carnea de la congelator, dacă are pete albe?

Practic, pierderea umidității/ hidratării și oxidarea sunt două dintre cele mai comune cauze care conduc la schimbarea texturii exterioare a bucăților de carne. Asta nu înseamnă, însă, că produsele nu mai sunt comestibile. Specialiștii din domeniul agriculturii, din Statele Unite, spun că nu există motive de îngrijorare în privința cărnii cu pete albe.

Consumul de carne de pasăre, chiar dacă aceasta are pete, nu te expune la riscul de a te îmbolnăvi, potrivit USDA. Singura diferență între carnea cu pete de la congelator și cea fără pete este nivelul de hidratare. Carnea care prezintă mai multe pete albe este deshidratată.

Dacă vrei să gătești mâncare cu bucăți de carne care prezintă pete albe de la congelator, este recomandat să îndepărtezi porțiunile afectate. Altfel, preparatele vor ieși uscate și fără gust. Indiferent cât de bine sau cât de mult le gătești, nu vor fi foarte gustoase.

PlaySport
Nuntă surpriză în showbiz! Actorul care s-a sărutat cu fiica lui Hagi s-a căsătorit în secret la trei ani de când a confirmat relația
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
SUA avertizează: China ajută Rusia să câștige războiul cu Ucraina. Îi trimite echipamente și imagini de pe front
Cancan.ro
Vlad Gherman și Oana Moșneagu s-au căsătorit. Imagini de colecție de la eveniment
GSP.ro
Nu a ținut pasul. O artistă faimoasa a dat detalii picante din dormitor: „Am făcut sex de peste 10 ori în vacanță. Se putea și mai bine”
Stirile PROTV
Atac terorist! Cel puțin șapte copii au fost uciși
Romania TV
Reghecampf, ÎNŞELAT de Anamaria în timpul CĂSNICIEI! Unde se iubea impresara cu AMANTUL
Capital.ro
Marele ARTIST al României s-a stins uitat de toți. A MURIT sărac, într-un scaun cu rotile
EVZ.ro
Recalcularea pensiilor. . Data până la care se depun documentele la dosar
Adevarul
Tânărul care a aplicat la 1.700 de locuri de muncă și a primit o singură ofertă: „Ce naiba e în neregulă cu mine?“ VIDEO
BZI.ro
Simona Halep a făcut o schimbare radicală de look! Fanii nu au știut inițial cine este – FOTO
Spynews.ro
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Libertatea.ro
Cum a ajuns „brancardierul morții” să ucidă oameni ai străzii. „Dacă era respins sau întrerupt, Bota reacţiona violent”
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Este divorțul anului! Au pus cruce unui mariaj de două decenii! El și-a angajat o avocată celebră, în timp ce ea a rămas cu cei trei copii
Redactia.ro
Ce se întâmplă cu fotbalistul care a intrat în depresie după ce a vrut să-i facă o surpriză soției și a mers mai repede acasă
Digisport.ro
Ce nume exotic i-a pus Reghe fiului său. Corina Caciuc și antrenorul au făcut anunțul: „Nu am spus decât celor apropiați...”
Click.ro
De necrezut! Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. "Regina TikTok-ului" cere donații pentru a-și pune dantura: "Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul..."
Viva.ro
Un mare actor, iubit de public, a ajuns de nerecunoscut! Imaginile au emoționat mii de oameni
Unica.ro
Mormânt faraonic în Cimitirul Bellu. Surpriză! Cui aparține cavoul cu marmură neagră și roșie
EVZ.ro
CRBL și Elena, soția lui, vor divorța! Cei doi au ales să se separare, după 16 ani de căsnicie: „Cu inimile împovărate de tristețe...” / FOTO
Spynews
A devenit obligatoriu pentru PROPRIETARII de apartamente și case. S-a schimbat legea din 2024
Capital.ro
Camelia Pătrăşcanu dezvăluie efectele asupra zodiilor produse de eclipsa de Soare şi Lună Nouă de pe 8 aprilie 2024: "Leii sunt ajutaţi cu claritate, Peştilor li se cere să renunţe la modestie"
Antena 3
Antonia, noi imagini devenite virale în timp record. Fanii au fost luați prin surprindere
TV Mania
Încă o despărțire în showbiz! Păreau extrem de îndrăgostiți, dar și-au spus „Adio”, iar motivul este total neașteptat. S-a aflat totul acum: „Nu a vrut...”
Avantaje
Se dau 500 de LEI pe CARD pentru MII de ROMÂNI
Mediaflux
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Îți amintești de Nicolas Alex, băiatul „Super-Super” care făcea furori cu videoclipurile sale de la bâlci în 2017? Cum arată acum
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro