Ce înseamnă când apar pete albe pe carnea congelată. Ce greșeală faci, de fapt

Ce înseamnă când apar pete albe pe carnea congelată. Ce greșeală faci, de fapt
Ce înseamnă când apar pete albe pe carnea congelată. Nu te expun niciunui risc, din punct de vedere al sănătății.

Poate că tocmai ai scos carne de la congelator, din dorința de a găti diverse mâncăruri, și ai descoperit că la suprafața acesteia au apărut pete albe. Ai motive să te îngrijorezi? Ce înseamnă când apar pete albe pe carnea congelată, de fapt.

Ce înseamnă când apar pete albe pe carnea congelată. Detaliul de care trebuie să ții cont

Poate ai trecut și tu prin această situație și nu ai știut ce să crezi. Ți s-a întâmplat vreodată să scoți carne de la congelator (în special, carne de pui) și să observi că, la exterior, prezintă pete albe? În general, acesta nu este un motiv de îngrijorare. Nu înseamnă că produsul nu mai poate fi preparat sau gătit. În schimb, ar trebui să ții cont de un alt detaliu.

Este important să știi ce înseamnă când apar pete albe pe carnea congelată. Așa vei ști exact cum trebuie să procedezi pentru a o depozita corect la temperaturi scăzute. În majoritatea cazurilor, congelarea necorespunzătoare a bucăților de carne conduce la apariția unor pete de nuanțe albe.

Lipsa de umiditate este unul dintre aspectele care influențează apariția petelor albe pe carnea pusă la congelator. Dacă o bucată de carne este păstrată un timp îndelungat la congelator, își pierde din nivelul de hidratare. În astfel de circumstanțe, încep să apară pete albe pe produsele din carne.

Tot pete albe mai apar pe carne și din cauza faptului că nu este ambalată în mod corespunzător. Bucățile de carne trebuie înfășurate în folie de plastic sau hârtie special concepută să protejeze produsele lăsate la congelat. Din cauza oxigenului care ia contact cu carnea, produsul își pierde din calitate.

Poți consuma carnea de la congelator, dacă are pete albe?

Practic, pierderea umidității/ hidratării și oxidarea sunt două dintre cele mai comune cauze care conduc la schimbarea texturii exterioare a bucăților de carne. Asta nu înseamnă, însă, că produsele nu mai sunt comestibile. Specialiștii din domeniul agriculturii, din Statele Unite, spun că nu există motive de îngrijorare în privința cărnii cu pete albe.

Consumul de carne de pasăre, chiar dacă aceasta are pete, nu te expune la riscul de a te îmbolnăvi, potrivit USDA. Singura diferență între carnea cu pete de la congelator și cea fără pete este nivelul de hidratare. Carnea care prezintă mai multe pete albe este deshidratată.

Dacă vrei să gătești mâncare cu bucăți de carne care prezintă pete albe de la congelator, este recomandat să îndepărtezi porțiunile afectate. Altfel, preparatele vor ieși uscate și fără gust. Indiferent cât de bine sau cât de mult le gătești, nu vor fi foarte gustoase.

Urmăriți Playtech.ro și pe