Ce încearcă FRF să îi facă lui Mirel Rădoi, după anunțul demisiei. S-a aflat abia acum

Ce încearcă FRF să îi facă lui Mirel Rădoi, după anunțul demisiei. S-a aflat abia acum
Ce încearcă FRF să îi facă lui Mirel Rădoi, după anunțul demisiei. S-a aflat abia acum

Ce încearcă FRF să îi facă lui Mirel Rădoi, după anunțul demisiei. Selecționerul a surprins pe toată lumea când și-a anunțat plecarea după victoria împotriva Armeniei, scor 1-0. Când șansele de promovare la barajul de calificare pentru Cupa Mondială 2022 sunt mai mari ca oricând, Mirel Rădoi spus răspicat că va renunța la banca tricolorilor după ultimele două partide din grupă. Ele vor avea loc pe 11 și 14 noiembrie, împotriva Islandei și Liechtensteinului.

Ce încearcă FRF să îi facă lui Mirel Rădoi, după anunțul demisiei

Ce încearcă FRF să îi facă lui Mirel Rădoi, după anunțul demisiei. Selecționerul de 40 de ani a reușit să ducă naționala spre o campanie de toamnă mult mai reușită, spre deosebire de meciurile de debut din primăvară.

Acum depinde doar de tricolori să obțină promovarea în barajul de calificare la Mondialele programate anul viitor, în Qatar. Două victorii, la îndemână, de altfel, cu Islanda și Liechtenstein oferă tricolorilor locul secund în grupă, indiferent de alte rezultate.

Dar, după victoria în fața Armeniei, 1-0, Mirel Rădoi a uimit cu anunțul demisiei sale după disputatea celor două partide din grupă rămase.

Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră.

Eu am contract până în noiembrie, mai departe este treaba Federației. Oferte au fost până acum și le-am refuzat. Din punctul ăsta de vedere vă dau cuvântul meu că nu am niciun contact, nicio ofertă.

Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția. Și dacă Federația ar face o ofertă, nu aș accepta”, a declarat Mirel Rădoi, acum două săptămâni.

S-a aflat abia acum

Mirel Rădoi i-a lut prin surprindere și pe oficialii FRF care tot încearcă să găsească o soluție. Mai ales că naționala pare intrată, în sfârșit, pe un făgaș mai bun, existând un nucleu valoros și închegat de jucători.

De altfel, majoritatea tricolorilor și-au manifestat dorința ca Rădoi să continue la echipă. În acest context, directorul tehnic al Federației, Mihai Stoichiță, a anunțat că FRF îi va propune lui Rădoi prelungirea contractului.

O să avem o discuţie cu preşedintele, cu el şi cu mine, în care vom încerca să ajungem la un acord pentru continuarea activităţii lui la echipa naţională. Atât pot să vă spun. Când o să fie, nu ştiu. Nu mă întrebaţi despre alte soluţii, nici măcar nu se discută despre aşa ceva în federaţie.

Noi suntem genişti. Dezamorsăm ‘bombele’ astea care apar. Deja au început zvonurile că Edi Iordănescu vine în locul lui Mirel? Păi, ce? E şah? Se schimbă regele cu regina?”, a spus Mihai Stoichiță, citat de digisport.ro.

Între timp, s-au vehiculat mai multe nume de posibili înlocuitori ai lui Rădoi la cârma naționalei, de la Dan Petrescu, la Cosmin Olăroiu și Edi Iordănescu. Dar soluția problemei e în „curtea FRF” și în decizia finală a lui Mirel Rădoi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI