Ce îl frustrează extrem de mult pe Ion Țiriac: ”Sunt mai rare decât icrele negre din Baikal”

Ce îl frustrează extrem de mult pe Ion Țiriac: ”Sunt mai rare decât icrele negre din Baikal”
Ce îl frustrează extrem de mult pe Ion Țiriac: ”Sunt mai rare decât icrele negre din Baikal”

Ion Țiriac are propriile frustrări. Miliardarul s-a aflat la Cluj-Napoca, în prima zi a turneului Winners Open, singura competiție WTA organizată în România. Fostul președinte al Federației Române de Tenis a analizat, cu acest prilej, situația turneelor din circuitul mondial. Și a ajuns să facă o comparație cu unul dintre cele mai rare sortimente de caviar din lume.

Ce îl frustrează extrem de mult pe Ion Țiriac

Ion Țiriac are gusturi fine și scumpe și când vorbește despre tenis. Omul de afaceri s-a aflat la Cluj-Napoca, la debutul singurului turneu WTA din România, Winners Open. Costurile competiției se ridică la peste 1 milion de euro. Miliardarul s-a aflat în municipiul de pe Someșul Mic împreună cu Simona Halep. Numărul 10 mondial se pregătește să revină în circuitul mondial, ea urmând să ia startul la Montreal, în turneul National Bank Open. De altfel, Halep a făcut unele dezvăluiri despre finanțarea primită chiar de liderul mondial, Ashleigh Barty, din partea Federației Australiene de Tenis.

Știu că multe sportive sunt susținute în totalitate de federația lor de tenis, chiar și Australia. Am vorbit cu Barty despre acest subiect și, până nu de mult, totul a fost achitat pentru ea, de la antrenor, echipă și până la condiții de joc. Multe țări investesc în tenis, chiar și în sportivii foarte buni, care au posibilități financiare. La noi, acest lucru a lipsit de-a lungul anilor și încă lipsește, dar poate în viitor se va schimba acest lucru, pentru că sunt foarte mulți copii talentați în România care pot face treabă în tenis, dar nu au posibilități financiare. E păcat să îi pierdem”, a declarat Simona Halep.

”Sunt mai rare decât icrele negre din Baikal”

La rândul său, Ion Țiriac a vorbit despre costurile pe care le presupune cumpărarea unui turneu de tenis profesionist. El deține Mutua Open din Madrid, competiție pe care o patronează din 2002. În 2015, Țiriac ar fi vrut să vândă turneul din capitala Spaniei, suma vehiculată fiind de 250 milioane de dolari. El a mai spus că a trcut vremea unora ca el sau Ilie Năstase care „băteau mingea” mai mult de plăcere. Și a făcut o comparație cu cel mai scump sortiment de caviar din lume.

Turneele de tenis sunt atât de rar la vânzare încât sunt mai rare decât icrele negre care vin din Baikal. Fiecare săptămână este complet ocupată atât de WTA, cât și de ATP. Prețurile sunt exorbitante. Sportul a devenit un sport 100% profesionist, nu mai există Țiriac și Năstase care vor să bată mingea. Sunt numai bani, bani, bani”, a declarat Ion Țiriac.

Fostul președinte al Federației Române de Tenis a mai spus că, la ora actuală, costurile pe care un jucător profesionist trebuie să le acopere într-un an competițional sunt uriașe. Ca și cumpărarea unui turneu WTA sau ATP 1000.

Costurile unei jucătoare care să acopere nevoile ei timp de un an de zile în cea mai modestă manieră ajung la câteva sute de mii de dolari. Să cumperi un turneu de calibru 1000, care se joacă și la masculin, și la feminin, precum este cel de la Madrid este aproape imposibil,” a mai adăugat Ion Țiriac, la Cluj-Napoca.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI