Scandal mare după ce Ion Țiriac și-a dat demisia. Poliția a fost chemată imediat. Detalii uluitoare

Scandal mare după ce Ion Țiriac și-a dat demisia. Poliția a fost chemată imediat. Detalii uluitoare
Scandal mare după ce Ion Țiriac și-a dat demisia. Poliția a fost chemată imediat. Detalii uluitoare

Ion Țiriac și-a dat demisia, marți, de la șefia Federației Române de Tenis. După 2 ani de la alegerea lui ca președinte al FRT, omul de afaceri a preferat să facă un pas înapoi. Dar ședința Adunării Generale a federației a fost perturbată de un incident care a dus la chemarea poliției.

Scandal mare după ce Ion Țiriac și-a dat demisia

Scandal mare după ce Ion Țiriac și-a dat demisia din funcția de președinte al Federației Române de Tenis. Marți a avut loc Adunarea Generală Ordinară a FRT în cadrul căreia miliardarul a anunțat că renunță la poziția în care fusese ales în iunie 2019.

Îmi dau demisia, Federaţia Română de Tenis trebuie să se reorganizeze complet din toate punctele de vedere. Trebuie să aibă un Consiliu Director, ceva, nişte angajaţi plătiţi, chiar plătiţi bine, ca să poată face ceva. Asta, pentru ca tenisul să nu dispară cum am dispărut la gimnastică”, a declarat Ion Ţiriac.

Ion Țiriac a mai subliniat și faptul că e nevoie de o bază de selecție pentru a se mai spera la apariția unei alte Simona Halep. Dar perspectivele, din acest punct de vedere, nu sunt încurajatoare.

Nu se poate cumpăra o Simona Halep la supermarket. S-a închis acest supermarket de mari valori. La un moment dat trebuie oricum să se facă și o selecție naturală, iar această selecție nu se poate face decât dacă ai masă de selecție (…) La noi, deocamdată, din păcate, sportul este unde știți și dumneavoastră, că sunteți opoziție, că sunteți guvernare a federației, nu contează. Suntem cam în aceeași barcă (…) Unde se merge de aici încolo?”, a mai declarat Ion Țiriac, conform frt.ro.

Poliția a fost chemată imediat. Detalii uluitoare

După anunțul lui Ion Țiriac referitor la demisie, s-a petrecut un incident care a degenerat într-un adevărat scandal. Reprezentantul clubului de tenis Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, a luat cuvântul și i-a atacat dur pe Țiriac și conducerea FRT.

Am o simplă calitate de pasionat al tenisului… şi e o mare ruşine, domnule Ţiriac, să nu menţionaţi centrul regional din Sibiu, o investiţie foarte mare. Lăsaţi-mă să vorbesc, pentru că am avut aici un personaj care a vorbit 24 de minute în calitate de demisionar (n.r. – Ion Ţiriac)”, a spus Vecerdea, un mai vechi contestatar al conducerii federației, conform gsp.ro.

El a continuat în aceeași notă virulentă, acuzând că investiția în centrul unde lucrează nu a fost menționată în raportul de activitate prezentat Adunării Generale.

Lăsaţi-mă să răspund la minciunile pe care le-a debitat. Raportul de activitate nu cuprinde una dintre cele mai mari investiţii din tenis făcute din bani privaţi complet. Tenis Club Pamira este printre cluburile care plătesc cei mai mulţi bani la stat, bani care se duc, culmea, la majoritatea celor care votează aici.

Este o bătaie de joc să ne chemaţi aici fără să ne trimiteţi bilanţul, fără să trimiteţi planul, fără să ne trimiteţi pe cine afiliaţi, pe cine dezafiliaţi… Ce faceţi cu federaţia asta? Nimic, zero, zero, zero… păi, nu vă e ruşine?”, a mai adăugat Marius Vecerdea.

La un moment dat, un alt participant la Adunarea Generală s-a repezit să-i smulgă microfonul lui Vecerdea. Acesta a cerut să se consemneze agresiunea în procesul verbal al ședinței. În acel moment, Ion Țiriac s-a ridicat de la prezidiu spunând: „Oprește ședința și dă-l afară!”. La solicitarea lui Marius Vecerdea la fața locului s-au deplasat un echipaj de poliție și o ambulanță, mai scrie gsp.ro. Reprezentantul clubului din Sibiu a cerut suspendarea ședinței, lucru care nu s-a întâmplat.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI