25 aug. 2024 | 19:56

Ce i-a transmis marele Novak Djokovic Simonei Halep. Cuvintele pe care sportiva le va ține minte toată viața VIDEO

Sport
Ce i-a transmis marele Novak Djokovic Simonei Halep. Cuvintele pe care sportiva le va ține minte toată viața VIDEO
Ce i-a transmis marele Novak Djokovic Simonei Halep

Novak Djokovic a avut de transmis un mesaj important către toți jucătorii care s-au simțit nedreptățiți de modul în care Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis s-a ocupat de cazul de dopaj al italianului Jannik Sinner.

Iată ce i-a transmis marele Novak Djokovic Simonei Halep

Vă reamintim că Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis a vorbit recent despre un caz de dopaj în cazul tenismenului Jannik Sinner, numărul 1 mondial, Ce a fost diferit la acest caz față de celelalte, mai ales cel al Simonei Halep? Ei bine, în primul rând, cazul a fost ținut la secret, deși sportivul italian a fost depistat pozitiv în luna martie, de două ori la o substanță interzisă în sport.

În al doilea rând, aceeași Agenție care a umilit-o pur și simplu pe Simona Halep, a înțeles și acceptat imediat explicațiile date de italian în fața specialiștilor. Mai exact, acesta a spus că un angajat din staff-ul său a folosit o cremă de mâini înainte de a-i aplica un masaj, iar substanța respectivă a ajuns în sângele său printr-o rană pe care o avea. Culmea, italianul a fost depistat pozitiv la substanța respectivă de două ori, la o distanță de aproape o săptămână. Mai mult, italianul nu a suferit nicio suspendare, în timpul judecării cazului său, fiind găsit într-un final nevinovat. Cu toate acestea, ITIA i-a confiscat veniturile încasate la un turneu. Citește și Simona Halep s-a pozat așa și a pus imaginea pe internet. Ipostaza demonstrează cât de puternică e FOTO

Dublul standard, denunțat de mulți sportivi

Ei bine, cazul pare cusut cu ață roșie, iar mulți sportivi au denunțat dublul standard cu care  acționează ITIA. Acum a venit rândul lui Novak Djokovic să vorbească despre cazul lui Sinner și despre modul în care ITIA s-a ocupat de acest caz.

„Înţeleg frustrarea jucătorilor faţă de lipsa de consecvenţă şi coerenţă. Deci, da, există multe probleme în sistem, vedem o lipsă de protocoale clare, standardizate.Înţeleg sentimentele jucătorilor care se întreabă dacă toţi primesc acelaşi tratament. Sper că organismele de conducere ale sportului nostru vor învăţa din acest caz şi vor adopta o abordare mai bună în viitor. Trebuie să vedem schimbări, la nivel colectiv, asta este evident”, a declarat Djokovici (37 de ani), numărul 2 mondial. Citește și Novak Djokovic joacă fabulos și „într-un picior”. Jucătorul sârb, devastator la Australian Open 2023

„Alţi jucători au avut cazuri similare fără acelaşi rezultat. Întrebarea este dacă a fost o chestiune de bani, dacă orice jucător îşi poate permite un avocat bun care să îl poată apăra mai bine”, a continuat sârbul, referindu-se la activitatea asociaţiei jucătorilor (PTPA), a cărei fundaţie a contribuit la înfiinţare în 2019.

„Trebuie să înţelegem cum să standardizăm totul, astfel încât fiecare jucător, indiferent de clasament sau profil, să poată fi tratat la fel”, a adăugat Djokovici

Italianul Jannik Sinner, numărul 1 mondial, a fost exonerat de două teste pozitive la clostébol în luna martie, o procedură făcută publică marţi de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). Mai mulţi jucători au denunţat de atunci un sistem dublu, citând apărarea lui Sinner, acceptată de autorităţile antidoping (o cremă folosită de fizioterapeutul său), într-o procedură ţinută secretă până atunci, în care italianul a evitat o lungă suspendare provizorie.

Parteneri
Tragedie în Familia Regală a României. Dumnezeu sa-l odihnească! Un om fermecator, generos si ...
Redactia.ro
Un vlogger american, surprins de cum arată un oraș din România: „Sunt uluit ce frumos e, părți ale orașului arată ca o operă de artă”
Click.ro
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și Kamala Harris”. Ce a urmat după aceea
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
Raluca Bădulescu și-a făcut cont pe OnlyFans. Cum pozează vedeta pe site-ul pentru adulți. Imagini necenzurate / FOTO
Unica.ro
Eclipsa de Lună. Cum vor fi influențate zodiile
EVZ.ro
Decizie importantă a instanței în cazul Danei Marijuana! Ce se întâmplă cu artista
Spynews
România a luat fața Ungariei. Ungurii au fost umiliți. Decizia luată de Comisia Europeană
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
SUA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI! Au anunțat
Mediaflux
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro