28 apr. 2022 | 15:45

Ce greșeală fac gospodinele când prepară dulceața. E motivul pentru care iarna li se strică

Diverse
Ce greșeală fac gospodinele când prepară dulceața. E motivul pentru care iarna li se strică
Greșeala pe care o faci atunci când prepari dulceață

Este sezonul căpșunilor și cireșelor, iar gospodinele fac dulceață din cele două fructe gustoase. Consistența dulceții este una consistentă, iar delicatesa poate sta mult timp în frigider. Cu toate acestea, trebuie să avem mare grijă atunci când o preparăm.

De ce nu rezistă dulceața peste iarnă

Cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele atunci când prepară dulceață este că nu pun suficient zahăr și nu o fierb destul. Iată o rețetă ușor de făcut și pentru care ai nevoie de următoarele:

  • 4 kilograme de căpșuni
  • 3,5 kilograme de zahăr
  • 4 lămâi potrivite cu coajă

În primul rând, spală foarte bine căpșunile și curăță-le de codiță. Toate căpșunile se așază într-un vas încăpător, cu fundul mai gros, și se stropește zeama de la 3 lămâi, apoi se pune tot zahărul și lămâia rămasă tăiată în felii subțiri.

Se lasă pentru câteva minute, astfel încât zahărul și sucul de lămâie să pătrundă puțin în căpșuni. Mai apoi, se pune vasul pe aragaz, însă la foc mic, iar în scurt timp, fructele ar trebui să plutească în siropul format.

Odată ce dulceața începe să clocotească, se va forma o spumă deasupra, care trebuie îndepărtată pe măsură ce se adună. După circa 45-50 de minute, scoate puțin sirop pentru a testat consistența acestuia. Dulceața este gata atunci când picăturile au un aspect de boabe de rouă și nu se împrăștie pe farfurie.

Dulceața fierbinte se pune în borcane uscate și curate, apoi se astupă gura borcanului imediat. Recipientele se întorc cu capacul în jos timp de 15 minute, iar apoi se răstoarnă în poziția normală și se acoperă cu șervete de bucătărie, pentru a se răci.

De ce este periculos mucegaiul format deasupra gemurilor și a dulcețurilor

Nimic nu este mai neplăcut atunci când îți este pofta de dulceață, dar vezi mucegai imediat ce deschizi capacul. Cel mai bine ar fi să arunci dulceața deoarece, potrivit specialiștilor, trebuie să fim foarte atenți, întrucât poate provoca o varietate de boli.

Mucegaiul de deasupra dulcețurilor afectează atât sistemul digestiv, cât și sistemul respirator. De asemenea, acești spori sunt extrem de periculoși pentru copii. Chiar dacă dulceața și-a păstrat gustul, atât timp cât vedeți mucegai, este indicat să aruncați borcanul cu dulceață sau gem.

Cu toate acestea, mai există o singură variantă. Dacă aveți o cantitate mare de dulceață, o puneți într-un vas sterilizat, apoi o fierbeți pentru câteva minute. Acest lucru este valabil doar dacă gemul sau dulceața sunt făcute de casă, nu pentru cele din comerț.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Calendarul pensiilor în luna decembrie. Când vin banii. Schimbare anunțată de Ministerul Muncii
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro