Ce gest senzațional a vrut să facă Ion Țiriac pentru David Popovici. I-ar fi deschis multe uși și i-ar fi aranjat viitorul

Ce gest senzațional a vrut să facă Ion Țiriac pentru David Popovici. I-ar fi deschis multe uși și i-ar fi aranjat viitorul
Ion Țiriac avea planuri mari pentru David Popovici după Jocurile Olimpice 2020 de la Tokio

Ce gest senzațional a vrut să facă Ion Țiriac pentru David Popovici. Dublul campion mondial a devenit un star absolut al natației mondiale. Adolescentul de 17 ani a intrat în atenția mapamondului încă de anul trecut, când a fost la un pas de bronzul probei de 200 metri liber la Jocurile Olimpice de la Tokio. David Popovici a fost asaltat de oferte din partea colegiilor americane, iar Ion Țiriac a vrut să se implice personal pentru ca românul să ajungă acolo.

Ce gest senzațional a vrut să facă Ion Țiriac pentru David Popovici

Ce gest senzațional a vrut să facă Ion Țiriac pentru David Popovici. Înotătorul român este vedeta absolută a natației mondiale, după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta. La 17 ani, Popovici a stabilit și trei recorduri mondiale de juniori, dar a devenit și primul român ce a cucerit titlul mondial într-o întrecere a seniorilor.

„Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca şi mine”, a spus David Popovici la TVR.

I-ar fi deschis multe uși și i-ar fi aranjat viitorul

Ion Țiriac a fost impresionat de David Popovici și vara trecută, când acesta a fost foarte aproape de a cuceri, la doar 16 ani, bronzul olimpic al probei de 200 metri liber. Performanța sa a atras interesul altor țări, inclusiv ale colegiilor americane ce și-ar fi dorit ca românul să se mute în SUA, beneficiind de condiții de pregătire, dar și financiare ca ale sportivilor americani.

Ion Țiriac a vrut să se implice personal pentru ca David să ajungă în SUA, considerând acest lucru benefic pentru cariera și viața adolescentului român.

„Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte (n.r. – Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație), care mi-a spus: „Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze. Pentru că mai are doi ani de liceu, aia au alt calendar, februarie, martie aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!””, a povestit fostul tenismen la TVR, la acea vreme.

Popovici a recunoscut că a avut oferte de la universități celebre din SUA, pe care a ales să le refuze.

„De când s-a deschis sezonul de recrutări, am primit o grămadă de oferte de la foarte multe universități, și de la cele mai prestigioase din America.

Am fost onorat. Numai că, după mult timp de gândire, am ajuns la concluzia că mi-e foarte bine aici”, a spus sportivul, conform DigiFM.

David Popovici s-a transferat, toamna trecută, de la Steaua, la CS Dinamo, clubul din Ștefan cel Mare făcându-i o ofertă financiară mai bună după ce cel militar n-a fost interesat de înnoirea contractului cu înotătorul.