Ce funcție a primit acum Victor Costache în Ministerul Sănătății. A fost numit la cinci zile după demisie

Victor Costache, funcție nouă în Ministerul Sănătății

După ce și-a dat demisia în plină pandemie de coronavirus, fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, a primit o nouă funcție în minister, la doar cinci zile distanță de la predarea portofoliului.

Ce funcție are acum Victor Costache

Ministrul demisionar Victor Costache a rămas la Ministerul Sănătăţii. Funcţia pe care a primit-o după ce şi-a dat demisia este de consilier onorific al actualului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.

Informația a fost făcută publică pe site-ul Ministerului Sănătății, acolo unde apare și lista membrilor cabinetului Tătaru.

Victor Costache a fost numit consilier onorific în data de 31 martie, la doar cinci zile după ce și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății, în plină criză medicală.

Din cabinetul Tătaru fac parte și: Rodica Prioteasa, Ovidiu-Costică Chirilă, Lucian Timofticiuc, Ştefan Alexandru Coman, Ionela-Alexandra Creţu, Mihaela Valentina Guta şi Ioana Bianca Truchină.

Costache și-a dat demisia în data de 26 martie, premierul Ludovic Orban anunțând că deciza a survenit în urma unor motive personale și profesionale.

„După cum știți, miniștrii demisionează într-un anumit fel, fac parte dintr-o echipă și atunci când vine momentul, vine și demisia“, declara fostul ministru al Sănătății.

„Rămân în linia întâi“

După cum anunța într-o intervenție la postul de televiziune Digi24, Victor Costache nu abandonează lupta împotriva noului coronavirus, mai ales în calitate de medic, în urma jurământului depus.

Nelu Tătaru a preluat funcția de ministru al Sănătății, după demisia lui Victor Costache
Nelu Tătaru a preluat funcția de ministru al Sănătății, după demisia lui Victor Costache

„E important de înțeles că sunt în primul rând medic, am depus un jurământ și niciodată nu abandonez și nu am abandonat un proiect în mijlocul lui. Voi rămâne în linia întâi în această criză, deci nu abandonez această criză, o voi relua ca medic și voi consilia echipa Ministerului Sănătății de câte ori va fi nevoie. M-am pus la dispoziția lor și voi rămâne în București atât cât este nevoie“, asigura ministrul demisionar, cu doar câteva zile în urmă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI