Ce foști lideri PSD au intrat în nou partid al lui Liviu Dragnea. S-au înscris deja

Ce foști lideri PSD au intrat în nou partid al lui Liviu Dragnea. S-au înscris deja
La timpuri noi prieteni noi! Vechii dușmani, azi membrii de partid APP

La timpuri noi prieteni noi! După eliberarea din închisoare, Liviu Dragnea anunța optimist înființarea unei noi formațiuni politice. Alături de Codrin Ștefănescu, fostul lider PSD, lansa „Alianța pentru Patrie” (APP). Noua formațiune deja prinde contur, iar foști dușmani ai acestuia, astăzi sunt membrii declarați ai noii formațiuni. Foștii membrii PSD, și deputați, Răzvan Rotaru, Tamara Ciofu și Costică Macaleți au anunțat intrarea în rândurile partidului.

Liviu Dragnea își apără noul partid

La doar câteva luni de la eliberare, Liviu Dragnea acorda primul său interviu la televiziune. Tot atunci, fostul politician PSD anunța cu optimism și zâmbetul pe buze înființarea unei noi structuri politice. Denumită „Alianța pentru Patrie”, noua formațiune îl are ca membru cu drepturi depline pe prietenul lui Dragnea, Codrin Ștefănescu.

Acesta din urmă, pe toată perioada de încarcerare, a fost unul din puținii susținători ai acestuia. După anunțul apariției noii formațiuni, politicienii și nu numai, au catalogat formațiunea ca fiind parte din categoria partidelor extremiste. Liviu Dragnea ieșea din nou în presă, aprându-și noua structură, declarând:

„Nu este un partid naţionalist, nu este un partid radical, nu este un partid xenofob, nu este un partid radical, nu este un partid anti-european sau anti-atlantic. Dimpotrivă. S-a discutat foarte mult, primii care au vorbit că mi-am făcut partid, că asta fost discuţia, au fost cei de la noul PSD. Eu, ştiţi bine, nu am ieşit public până la momentul asta.

(…) Nu am ieşit public şi nu am spus nimic despre asta, nici Codrin nu a spus nimic despre asta. Prin octombrie, am avut o discuţie cu Codrin, Codrin a venit des la mine la vizită și m-a ajutat enorm acest om de un mare caracter şi de un curaj incredibil.”, declara Liviu Dragnea.

La timpuri noi prieteni noi! Vechii dușmani, azi membrii de partid APP

În perioada în care Liviu Dragnea a fost președintele PSD, au existat mai multe voci care l-au criticat dur. Multe dintre critici au venit după dosarele penale anunțate de DNA pe numele său. În tabăra contestatarilor lui Liviu Dragnea, mai ales în 2018, se numărau și foștii deputați PSD Răzvan Rotaru, Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Ultimul era numit în funcția de președinte al CJ Botoșani, tocmai la insistențele lui Dragnea.

Cel mai vehement critic în acele zile tulburi pentru Dragnea, Răzvan Rotaru, era printre primii care-i cereau demisia atât din Parlament, cât și de la șefia PSD. Rotaru, dar și Tamara Ciofu, spuneau în 2018 că Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas în spate, cu alte cuvinte să plece.

„Nu putem admite ca, din cauza unor mize personale, deciziile să se ia, în mod arbitrar, de către o singură persoană, iar libertatea de exprimare să fie suprimată. Preşedintele Liviu Dragnea trebuie să facă un pas în spate!

Atât timp cât, la momentul actual, dumnealui are problemele pe care deja le cunoaşteţi, nu este corect ca Partidul Social Democrat să fie sacrificat”, spunea Rotaru, potrivit Mediafax.

„Îmi doresc să găsiți în APP, o alternativă”

Astăzi cei doi, alături de Costică Macaleți se declară prieteni cu Liviu Dragnea și deja membrii ai noii structuri APP. Culmea, primul care făcea acest anunț, era tot Răzvan Rotaru, cel care în trecut îi cerea plecarea din PSD:

„Vă anunț că împreună cu doi oameni minunați, foști lideri ai PSD Botoșani, d-na dr. Tamara Ciofu, fost deputat și dl.Costică Macaleți, fost președinte al Consiliului Județean, am acceptat să punem bazele Organizației Alianța pentru Patrie #APP la nivelul județului Botoșani și pe această cale, le mulțumesc că formăm o echipă frumoasă și motivată să facă lucruri bune.

Pentru aceia dintre voi, nemulțumiți de actualele formațiuni politice, îmi doresc să găsiți în APP, o alternativă, fiind un partid care se adresează tuturor categoriilor sociale și care susține țara, familia, identitatea națională, bunăstarea fiecărui cetățean, precum și valorile istorice tradiționale, culturale, morale și religioase ale poporului român. Vă așteptăm în echipa noastră!”, anunță Răzvan Rotaru, pe Facebook.

În noua formațiune, al cărei arhitect este Liviu Dragnea, a mai intrat un fost membru PSD important și fost ministru la educație. Este vorba de Liviu Marian Pop, anunțul fiind făcut de Codrin Ștefănescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI