Trebuie să fim de acord că prăjiturile sunt o necesitate pentru a duce o viață care să merite. De asemenea, făina este o necesitate absolută atunci când vine vorba de coacerea cozonacului, mai ales acum, de Sărbători. Fără îndoială, este unul dintre cele mai importante ingrediente. Nu numai că dă dimensiunea și forma, dar dă și textura și aroma, ceea ce face ca orice cozonac să fie și mai de dorit. Așadar, pentru a face din cozonac un deliciu absolut, trebuie să alegi cea mai bună făină pentru a avea un succes major.
Există diferite tipuri de făină, care pare să fie clasificate în funcție de originea sa. Cei mai mulți oameni ar comanda prăjituri fără ou online, deoarece nu ar trebui să se confrunte deloc cu această dilemă. Dar toți acei brutari amatori care doresc să-și perfecționeze abilitățile vor fi cu siguranță curioși să afle ce făină ajută la prepararea prăjiturilor de Crăciun sau a celebrului cozonac. Făina universală ar părea cea mai bună făină pentru a coace cozonacul. Dar făina specială pentru prăjituri este cea mai recomandată.
Se spune că acest tip de făină conține proteine, care formează gluten atunci când este frământat într-un aluat de cozonac. Mai mult, datorită prezenței glutenului, aceasta face ca aluatul să aibă o textură brâncoasă, rustică, făcându-l în cele din urmă aspru și uscat. Așadar, cea mai bună făină pentru cozonac ar fi aceea al cărei conținut de proteine este scăzut, astfel încât preparatul nostru să se dovedească a fi una fragedă.
Deși, atunci când este folosită în proporțiile potrivite, făina universală poate fi potrivită și pentru coacerea prăjiturilor. Datorită faptului că este măcinată din grâu moale și conține doar între cinci și opt procente de proteine, se spune că făina pentru prăjituri este cea mai bună făină folosită pentru coacere.
Conținutul său scăzut de proteine dă naștere doar unei cantități nominale de gluten atunci când se amestecă aluatul pentru prăjituri sau cozonac. Ea este supusă procesului de înălbire, ceea ce o face perfectă pentru a absorbi umiditatea și a oferi o structură, destul de ușor în comparație cu alți înlocuitori ai acesteia.
Făina pentru prăjituri este cea mai potrivită atunci când un brutar pregătește o prăjitură de la zero sau un cozonac, deoarece are o textură fină și se poate aglomera. Tot, tot ce trebuie să facă cineva înainte de a folosi această făină este să o cearnă.
O altă făină care are un conținut scăzut de gluten și care ne oferă prăjituri umede este făina de migdale. Folosită în mod obișnuit pentru a prepara prăjitura cu ciocolată din făină de migdale, această făină este un bun pumn nutritiv pentru tine, precum și o alternativă ideală pentru o dietă fără gluten.
În comparație cu alternativa populară la făina de grâu tradițională, aceasta este săracă în carbohidrați, plină de nutrienți și are un gust ușor mai dulce. Se spune, de asemenea, că suprimă colesterolul „rău” și rezistența la insulină.
Următorul tip de făină care poate fi folosit pentru coacere este făina de grâu pentru prăjituri, care este destul de larg utilizată în industria de panificație. Mai exact, făina integrală de grâu. Acest tip de făină vine în două varietăți, și anume făină integrală de grâu 100 % și făină albă integrală de grâu.
Una este obținută din boabe de grâu roșu decorticat și, respectiv, alta din grâu alb de primăvară decorticat. Prima pare să ofere mai multe fibre și alte substanțe nutritive decât făina integrală. În timp ce cea de-a doua are un gust mai blând și o culoare mai deschisă în comparație cu făina integrală de grâu 100 %. Acest tip de făină este foarte bogat în nutrienți, deoarece conține atât germenul de grâu, cât și tărâțele. Este cea mai potrivită pentru coacerea prăjiturilor dense cu fructe.
Exemplele anterioare sunt excelente, indiferent că vrei să faci un cozonac de Crăciun, sau doar ceva prăjituri. Pe piață există mai multe tipuri de făină, cu care suntem convinși că sunteți familiarizați, dar le enumăerm, după cum urmează: