21 iul. 2023 | 15:57

Ce faci cu florile gladiolelor după ce s-au uscat. Aşa vor înflori anul viitor şi mai frumos

Diverse
Ce faci cu florile gladiolelor după ce s-au uscat. Aşa vor înflori anul viitor şi mai frumos

Și ție îți plac gladiolele? Dacă le-ai plantat deja în grădină, Playtech Știri îți explică cum trebuie să procedezi pentru a te asigura că vor înflori abundent și anul viitor. Iată de ce trebuie să ții cont!

Când înfloresc gladiolele

Gladiolele produc flori în formă de trompetă, care se deschid de jos în sus pe tulpină. În grădină, aceste plante adaugă dramatism peisajului. Româncele cărora le place grădinăritul aleg de multe ori să planteze aceste flori în curte, unele prezentând petale încrețite sau cu volănașe, fiind foarte elegante.

Pentru a înflori frumos în grădină, aceste flori au nevoie de atenție. Gladiolele cresc frumos atât timp cât au parte de mult soare. Pot să înflorească și la umbră, însă o vor face doar parțial. Solul trebuie, de asemenea, să fie bine drenat și pregătit pentru cultivarea acestor flori.

Gladiolele, spre deosebire de alte flori, pot să se dezvolte și dacă sunt plantate la mică adâncime. Este bine, totuși, să fie plantate la cel puțin 15 cm sub suprafața solului, astfel lăstarilor asigurându-li-se suficient sprijin.

Citește și: Florile pe care nu trebuie sa le plantezi sub nicio formă lângă legume

După ce plantezi florile în pământ, trebuie neapărat să le uzi. Apoi, ai grijă să le furnizezi apă cel puțin o dată pe săptămână. Vor începe să înflorească din luna iulie până dă primul îngheț, de regulă. Trebuie precizat că nu toate tipurile de flori de acest fel înfloresc atât de des.

Ce să faci cu florile plantelor

Unele gospodine aleg să planteze periodic gladiole în grădină, odată cu începerea sezonului de ofilire. Nu trebuie să procedezi astfel pentru a te asigura că grădina ta va fi plină de culoare și anul viitor. Playtech Știri îți explică cum să procedezi pentru a-ți ajuta plantele să înflorească mai abundent.

Când observi că florile de la baza inflorescenței încep să se ofilească, este bine să acționezi. Înlătură prin smulgere ușoară florile care au început să se vestejească. Apoi, după înflorirea ultimei flori, înlătură cu totul tija florală, însă nu și frunzele.

Cei mai experimentați grădinari spun că, dacă vei proceda astfel, te vei bucura de gladiole care vor înflori abundent și anul viitor. Trebuie să ai grijă, în același timp, să fertilizezi lăstarii nou apăruți în grădină cu îngrășământ lichid, echilibrat.

Citește și: Produsul din baie care prelungește viața florilor din vază. Ce trebuie să pui obligatoriu în apă

Ai grijă la cormii de gladiole – pot provoca afecțiuni, dacă sunt ingerați. Animalele de companie pot să aibă stări de grețuri, diaree, salivare abundentă și letargie, dacă ajung să consume cormii de gladiole. Și oamenii pot să prezinte ușoare tulburări de stomac, deci asigură-te că cei mici nu ajung la flori.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Alin Oprea neagă acuzațiile fostei soții: Este o invenție
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
CHIRICHEȘ, ÎN IPOSTAZE INDECENT de GUSTOASE. Foame mare pe tușă
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro