După cum bine știm, merele sunt extrem de importante pentru sănătatea noastră. Dar ce te faci pe timp de iarnă, dacă nu ai de unde lua mere proaspete? Dacă nu știi, ai ajuns la locul potrivit. Îți spunem noi ce faci ca să păstrezi merele proaspete peste iarnă. Făcând asta, merele rezistă şi 6 luni.
Dacă ați fost vreodată la cules de mere în timpul sezonului de mere și v-ați întors acasă cu o grămadă de mere, știți că utilizarea tuturor acestora poate fi o provocare.
Există mai multe moduri de a depozita merele pentru a le păstra proaspete timp de luni de zile, chiar și până la un an. Aflați mai jos cum să păstrați merele.
Atunci când depozitați fructele, asigurați-vă că alegeți cele mai bune mere pentru a le păstra pe termen lung și că le consumați rapid pe cele care se vor strica.
Iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți merele pentru depozitare:
În primul rând, folosiți toate merele cu pete moi, vânătăi sau defecte. Țineți-le cu vânătăi departe de boșeiul pe care doriți să îl depozitați.
Merele cu vânătăi produc gaz etilenă, care accelerează viteza cu care merele din jur se coc și putrezesc.
Cele mai bune mere de depozitat pe termen lung au coaja groasă și sunt crocante și acre. Soiurile de mere precum Granny Smith, Fuji, McIntosh, Fuji, Winesap, Honeycrisp, Northern Spy sau Rome pot rezista șase luni sau mai mult. Fructele mai dulci, precum Golden Delicious, nu vor rezista la fel de mult timp.
Merele cu tulpini intacte durează mai mult decât cele fără tulpini. Microorganismele pot pătrunde în fructele cu tulpini desprinse, ducând la putrezire.
Atunci când doriți să păstrați merele pentru o perioadă lungă de timp, procurați fructele direct de la un pom de mere sau de la o fermă.
Merele din magazinele alimentare au fost deja depozitate pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce va diminua perioada de timp în care le puteți depozita în casă.
Vezi și: Cum păstrezi merele peste iarnă, de fapt. Trucul genial, rezistă și 6 luni așa
Dacă doriți să depozitați mere pentru câteva luni, luați în considerare următoarele opțiuni de depozitare pe termen lung:
În mod tradițional, cel mai bun mod de a depozita aceste fructe pe termen lung era într-o pivniță. Aceste locuri sunt întunecate și reci, mediul preferat pentru mere.
Poate că nu aveți o pivniță, dar vă puteți transforma subsolul sau garajul neîncălzit într-o cameră de depozitare a merelor. Asigurați-vă că încăperea este rece și primește multă circulație a aerului.
Pentru a depozita merele întregi pe termen lung, înfășurați fiecare măr în hârtie și puneți-l ușor într-o cutie. Dacă locuința este uscată, este posibil să doriți să pulverizați regulat fructele învelite, nu va fi nevoie să le scoateți din hârtie.
Verificați fructele o dată pe săptămână și îndepărtați-le pe cele care prezintă semne de putrefacție. Puteți mânca aceste mere proaspete sau puteți găti cu ele.
Puteți, de asemenea, să congelați merele, care se vor păstra până la șase luni în congelator. Aruncați fructele tăiate în suc de lămâie pentru a preveni rumenirea lor, apoi uscați-le.
Puteți apoi să congelați rapid mere tăiate, sau chiar mere întregi, peste noapte. După congelare rapidă, transferați-le într-o pungă de congelator pentru depozitare pe termen lung.
Rețineți că, prin congelare, fructele își vor pierde crocantul și o parte din textură. Fructele congelate funcționează cel mai bine pentru rețetele care necesită mere fierte, cum ar fi plăcinta cu mere, untul de mere sau sosul de mere.