Ce făceau Elena și Nicolae Ceaușescu, de fiecare dată când intrau în casă. Era ca o superstiție

Ce făceau Elena și Nicolae Ceaușescu, de fiecare dată când intrau în casă. Era ca o superstiție
Superstiții Elena și Nicolae Ceaușescu. Ce făceau cei doi când intrau în casă?

Elena și Nicolae Ceaușescu încă trezesc interes, din cauza firilor sale dificile și a tipicurilor aparte. Ce făceau Prima Doamnă și președintele României atunci când intrau în casă? Era o regulă bine știută de toată lumea care le-a fost aproape.

Superstiții Elena și Nicolae Ceaușescu

Pe lângă multe alte tipicuri pe care le aveau cei doi soți, niciodată nu intrau în casă încălțați. Cei care le-au fost aproape au susținut de-a lungul timpului că aveau superstiții bine înrădăcinate. Pe lângă igiena la care țineau mult, Nicolae fiind chair ipohondru, credeau în energie. O explicație logică ar  fi că fostul cuplu prezidențial credea că odată descălțate încălțările de peste zi, toate enegiile rele adunate vor dispărea după schimbarea lor.

Mai mult decât atât, fostul dictator se temea cumplit de tare de aerul condiționat. Frica aceasta venea de la câteva probleme de sănătate declanșate în tinerețe. Din acest motiv, majoritatea clădirilor construite în mandatul său nu beneficiau de aer condiționat, iar oficialii care-l însoțeau în destinații călduroase se temeau de lipsa acestuia. Numărul 7 îi dădea și el de cap, din cauza datei în care mama lui s-a stins. Acesta era germofob și mereu prefera să se dezinfecteze de fiecare dată când dădea mâna cu o autoritate.

Ce superstiții aveau Elena și Nicolae Ceaușescu?
Ce superstiții aveau Elena și Nicolae Ceaușescu?

Frica dictatorului de moarte

Ceaușescu, fiind ateu, nu credea în puterea lui Dumnezeu și în harul primit de Arsenie Boca de a cunoaște viitorul. Acesta s-a temut de cele auzite de la el, așa că a evitat să mai vorbească cu părintele.

”Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?’. Şi Arsenie i-a spus: ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi”. Ceauşeştii nu au crezut şi i-a spus maiorului care l-a adus pe părinte să-l ia şi să nu-l mai vadă”, după cum a declarat Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI