01 apr. 2022 | 11:36

Ce fac românii de frica războiului Rusia – Ucraina. Este o schimbare majoră

News
Ce fac românii de frica războiului Rusia - Ucraina. Este o schimbare majoră
Ce fac romanii de frica razboiului Rusia Ucraina. Este o schimbare majora

Războiul din Ucraina îi face pe români să își calculeze fiecare decizie pe care o iau, inclusiv în ceea ce privește vacanțele. Cuvântul de ordine este „precauție”, iar în acest context, avem de a face cu o schimbare a preferințelor în privința destinațiilor. Speriați de conflictul militar din țara vecină, românii amână momentan să își facă planuri pentru un sejur în afara țării.

Românii evită să își planifice concediile de frica războiului

Conform unui studiu, doar 25% dintre români și-au făcut rezervări până acum, iar jumătate dintre ei au spus că preferă, mai degrabă, să rămână în țară. Acest lucru nu poate decât să îi bucure pe hotelierii din România, greu încercați în ultimii doi ani pandemici.

Motivele pentru care românii evită să își rezerve biletele pentru concediu sunt: situaţia actuală în Ucraina 31,2%; indecizie cu privire la destinaţia aleasă 31,2%; situaţia financiară personală 24,7%, potrivit Travelminit.ro.

Printre destinaţiile de la noi preferate la noi în țară se numără litoralul românesc (24,9%), Transilvania (17,1%), Maramureş (12,7%) și Delta Dunării (8,8%), conform sursei citate.

Hotelurile de pe Litoral sunt deja pline pentru 1 Mai, iar pentru vârful sezonului gradul de ocupare este de 50%.

″În acest moment avem deja hotelul plin pentru perioada de 1 Mai, avem destul de multe rezervări care au început acum pentru perioada de Paște.” , a declarat Răzvan Dobre, administratorul unui hotel de la malul mării, potrivit ProTV.

“Gradul de ocupare pentru începutul lunii iunie și chiar iulie este undeva la 50 la sută, rezervările s-au făcut deja de acum trei luni. Este un semnal bun că romanii vor să își petreacă vacanța în Romania.” – Aura Spătaru, administrator hotel Litoral.

Cât costă o cameră de hotel pe Litoral

Ofertele sunt și ele atrăgătoare. Prețurile pornesc de la 99 de lei camera pe noapte pentru un hotel de trei stele și poate ajunge la 250 de lei în lunile iulie și august, potrivit unei agenții de turism.

O problemă care încă nu a fost rezolvată este aceea a amplasării șezlongurilor pe plajele recent extinse, în special pentru cele din stațiunea Mamaia. Acestea au fost intabulate, și urmează, după organizarea licitațiilor, încheierea contractelor cu operatorii.

“Lucram concomitent pe toate zonele astfel încât pe 15 aprilie să putem preda plajele agenților economici/ca până la 1 Mai să-și poată primi turiștii.”, a declarat Hristu Uzun, director ABA Dobrogea Litoral.

Conform consultanților în turim, în acest moment rezervările pentru sejururi sunt mai mult de tip last-minute.

„În perioada aceasta avem multe rezervări last-minute. Care înseamnă weekendul viitor sau peste două săptămâni. Asta pentru că ei știu cum este situația acum, dar nu știu ce se va întâmpla la vară.”,a precizat consultantul în turism Andra Pașcu.

Citește și: „Minivacanță de 4 zile pentru români în aprilie 2022. Când se acordă și cine beneficiază de aceste zile libere”

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Mulţi români au nume de floare. Topul numelor care se serbează în Duminica Floriilor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro