Ce este marea alpină, fenomenul meteo care a avut loc în weekend. Turiștii, în extaz

Ce este marea alpină, fenomenul meteo care a avut loc în weekend. Turiștii, în extaz
Ce este marea alpină, fenomenul meteo care a avut loc în weekend. Turiștii, în extaz

Valul doi al pandemiei de coronavirus a lovit din plin, iar numeroasele restricții afectează foarte mulți oameni. Turismul este grav afectat, iar patronii de hoteluri și pensiuni se așteaptă la o iarnă foarte grea. Mulți români au decis deja să își anuleze planurile de vacanță, alții o vor face în următoarea perioadă. În vreme ce unii ar putea fi forțați să anuleze. Dar cei care au fost la munte în acest weekend au avut multe motive de bucurie. În multe stațiuni, prima zăpadă a venit cu doar câteva zile înainte de intrarea oficială în lunile de iarnă.

Patronii unităţilor de cazare se tem că turiştii nu vor ajunge la munte din cauza numeroaselor restricţii

”Suntem norocosi astăzi. Atât noi cât și turiști care au venit pe munte pentru că putem să asistam la ceea ce se numeste marea alpină, un fenomen meteorologic meteo spectaculos. Jos temperatura este de -3, 4 grade, sus aici este cu plus 3 grade și în din acest motiv  nu se crează curenți, și vedeți și dumnevoastră, plafonul de nori este extrem de jos. Spectaculos! Aceasta este Marea alpină”, a explicat reporterul de la Antena 3.

Din păcate pentru pasionații de schi, stratul de zăpadă nu a fost suficient de gros în acest weekend. Dar cel mai probabil, din următorul weekend se va putea schia în stațiunile din România. Rămâne de văzut cât timp se va mai putea merge la munte. Pentru că patronii unităților de cazare se tem că restricțiile îi pot lovi în orice clipă. Județul Prahova nu este în carantină, dar multe localități, printre care și stațiunile Sinaia și Azuga sunt în scenariul roşu. Asta înseamnă că turiștii nu pot mânca decât la terase în aer liber, iar masca este obligatorie peste tot.

Vezi mai multe imagini cu fenomenul meteo rar marea alpină în galeria foto de mai sus!

Până astăzi, 22 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 418.645 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 295.148 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.837 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Până astăzi, 10.047 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 21.11.2020 (10:00) – 22.11.2020 (10:00) au fost raportate 131 de decese, dintre care 69 de bărbați și 62 de femei.