Ce este bine să dai de pomană de Sfânta Parascheva. Toată lumea face aceste pachete

Ce este bine să dai de pomană de Sfânta Parascheva. Toată lumea face aceste pachete
Ce este bine să dăm de pomană de Sfânta Parascheva

Creștinii ortodocși o sărbătoresc pe data de 14 octombrie pe Sfânta Parascheva. Potrivit tradițiilor și obiceiurilor, în această zi este bine să se dea de pomană diferite alimente, de sufletul celor adormiți. Iată ce este bine să dai de pomană de Sfânta Parascheva. Toată lumea face aceste pachete.

Sfânta Parascheva – ce pachete este bine să dai de pomană

În memoria celor adormiți, la fiecare mare zi de sărbătorea, Biserica Ortodoxă Română a rânduit ca cei credincioși să dea ceva de pomană. Astfel se procedează și pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva, care este una din cele mai importante sărbători ale lunii octombrie.

Credincioșilor nu le poate impune biserica anumite alimente care pot oferite de pomană, însă potrivit tradițiilor și obiceiurilor, în ceastă zi este bine să se împartă: must, vin nou, pâine și lipie. Cei care vor da de pomană aceste alimente de sufletul celor care au trecut în neființă, vor avea parte de sănătate, belșug și de prosperitate.

Pe de altă parte, tot tradiția spune că ar fi și alimente pe care credincioșii nu trebuie să le dea de pomană în această zi de Sfânta Parascheva. Printre alimentele care vor aduce ghinion dacă vor fi împărțite se numără:

  • fructele cu cruce
  • nucile
  • castraveții
  • pepenele roșu.

Rugăciune către Sfânta Parascheva

Iată o rugăciune către Sfânta Cuvioasă Parascheva, pe care o pot rosti credincioșii care se roagă către aceasta, potrivit doxologia.ro:

”Purtătoare de chinuri, Sfântă Parascheva, roagă-te Părintelui Ceresc ca pe mine, cel împovărat cu toate păcatele și neînfrânat, să mă ridice spre cuvântarea măririi Sale și să mă îndrepteze ca întotdeauna să am sus inima, să gândesc la cele cerești, iar nu la cele pământești. Roagă-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, că a auzit ruga ta cea cucernică, pentru ca și pe mine leneșul, cel ce mă trândăvesc spre rugăciune și spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, să mă îndrepteze și să-mi dea cuget, ca să doresc a mă ruga Lui neîncetat.

Cheamă și pe Duhul Sfânt – izvorul Care te-a întărit pe tine, fecioară curată, la lupta cea bună -, ca să-mi zidească mie inima curată și duh drept să înnoiască întru cele dinlăuntru ale mele și mai vârtos să mă cheme și să-mi dea osârdie ca să mă nevoiesc în viață curată și să mă întărească în lucrarea faptelor bune. Cred că toate acestea mi le poți mijloci mie, o, Sfântă Parascheva!, la tronul Sfintei Treimi și de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, ca una ce ai preamărit pe Dumnezeu cu faptele tale. Amin!”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI