Ce escrocherie a încercat Sergiu, tânărul care a primit o casă de la Cătălin Moroșanu. La ce s-a putut gândi

Ce escrocherie a încercat Sergiu, tânărul care a primit o casă de la Cătălin Moroșanu. La ce s-a putut gândi
O poveste socială cu un final dezamăgitor

România era emoționată de povestea tânărului care alerga pe un cal spre maternitate. Reacțiile din spațiul public au fost imennse, mulți încercând să-l ajute pe Sergiu de a-i oferi un trai decent. Printre cei care au sărit imediat în ajutorul tânărului a fost și Cătălin Moroșanu. Sportivul, fără să stea prea mult pe gânduri a decis să-i ofere o casă nouă nouță. Ce s-a întâmplat după a șocat pe toată lumea.

Cătălin Moroșanu dezamăgit de gestul lui Sergiu

Povestea lui Sergiu Ciobotariu și traiul său și al familiei în mizerie avea să înduioșeze o întreagă țară. Pe rețelele de socializare s-au coagulat repede grupuri de români care au decis să-l ajute. Marea supriză însă, a venit din partea lui Cătălin Moroșanu, care a decis să facă mai mult decât să-i dea niște bani.

A decis să-i ofere lui Sergiu și familiei sale posibilitatea unui nou start în viață, oferindu-le o casă. Sergiu și familia sa trăiau într-o casă mizeră și în condiții indecente. Cătălin Moroșanu și românii de pe rețelele de socializare au strâns, prin donații, aproximativ 37.000 de euro. Cu banii strânși Cătălin Moroșanu i-a cumpărat o casă tânărului, restul banilor, diferența, i-au rămas tot acestuia.

După primirea casei, povestește Cătălin Moroșanu, s-a făcut un contract de vânzare-cumpărare. Contractul deținea și o clauză, foarte importantă, și anume imposiblitatea înstrăinării locuinței pe timp de 5 ani.

Numai că, tânărul nostru ia o decizie inexplicabilă de a înstrăina imobilul, printr-o inginerie financiară. Și anume, spun sursele, Sergiu Ciobotariu ar fi închiriat respectiva casă unui interlop din zonă, exact pe aceeași perioadă stipulată în clauza contratuală.

La finalul celor 5 ani, conform contractului de vânzare-cumpărare, casa îi rămâne celui care acum stă cu chirie. Acum, mutat în insalubra locuință în care a stat până la momentul cumpărării noii case, Sergiu are la poartă și un bolid de lux, un BMW X6. Cătălin Moroșanu nu a avut reacții după aflarea informațiilor despre cele petrecute cu casa, în schimb antrenorul sportivului declara:

„Mda, am văzut ce a făcut şi tare rău m-a afectat. Şi eu am dat bani, ca prostul, dar nu e vorba despre asta. Atâta lume s-a oferit să-l ajute şi el? Moro a încercat să se asigure şi i-a pus în contractul casei să fie coproprietar cu soţia lui şi să nu vândă casa 5 ani.

A dat-o în chirie pe cinci ani, iar după îi rămâne celui care stă acolo. Urât, foarte urât!”, a declarat Mihai Constantin, antrenorul lui Cătălin Moroşanu, pentru digisport.ro.

O poveste socială cu un final dezamăgitor

La momentul acela, al aflării situației dramatice prin care trecea Sergiu Ciobotariu și familia sa, nimeni nu avea să se gândească că se va ajunge aici. Cătălin Moroșanu și ceilalți români, cu intenții bune, au sărit imediat în ajutorul acestuia strângând peste 30.000 de euro, bani care au ajuns la Sergiu, sub forma unei case și a unor bănuți pentru zile negre. Soția acestuia, la acel moment, declara că nu îi vine să creadă că visul ei de a avea o casă numai a lor s-a îndeplinit.

”Dacă îmi spunea cineva în urmă cu două luni că vom avea o casă a noastră, curată, cu mobilă, în care să trăim cu copiii noștri, nu aș fi crezut! Și noi, soțul și cu mine, ne-am schimbat de când ne-am mutat, suntem mai veseli un pic.

Le mulțumim tuturor pentru că ne-au ajutat și e o dovadă că există oameni cu inimi mari!”, a spus Andreea Ciobotariu.

Astăzi, din păcate, realitatea este cu totul alta decât și-ar fi putut imagina Cătălin Moroșanu și ceilalți români de bine care au pus umărul la ajutarea familiei Ciobotariu.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI