Ce era, de fapt, în trollerul găsit sub o mașină din apropierea Guvernului. Trupele speciale SRI au fost alertate imediat

Ce era, de fapt, în trollerul găsit sub o mașină din apropierea Guvernului. Trupele speciale SRI au fost alertate imediat
Ce era, de fapt, în trollerul găsit sub o mașină din apropierea Guvernului.

Duminică seară a fost o intervenție a trupelor speciale SRI pe o stradă din apropierea Guvernului. Echipajele pirotehnice au fost alertate de prezența unui colet suspect sub o mașină.

Ce era, de fapt, în trollerul găsit sub o mașină din apropierea Guvernului

Astfel că sub o mașină parcată era un troller, așadar a fost solicitată prezența trupelor speciale SRI. După primele verificări s-a constatat că trollerul era gol.

Oamenii legii trebuie să stabilească acum cine este persoana care a pus trollerul sub autovehicul și dacă a fost vorba de o farsă ori au existat alte intenții. De asemenea, prezența acelei valize a fost reclamată de o persoană la numărul de urgență 112.

Ce este SRI

Serviciul Român de Informații sau SRI s-a înființat pe data 26 martie 1990 și este unul dintre serviciile secrete române, alături de Serviciul de Informații Externe. SRI este o autoritate care se ocupă cu culegerea și valorificarea informațiilor exclusiv pe teritoriul României. De menționat este că directorul actual al serviciului este Eduard Hellvig, membru al partidului PNL, care este numit la conducerea instituției la data de 2 martie 2015, la propunerea președintelui Klaus Iohannis. Unitatea de învățământ a SRI este Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Amintim că la data de 26 martie 1990, prin decretul nr. 181, a fost înființată instituția de stat Serviciul Român de Informații, care este specializată în domeniul culegerii de informații în ce privește siguranța națională iar la 29 iulie 1991 a fost emisă Legea nr. 51 ce stabilea noile amenințări la adresa siguranței naționale a României și sunt stabilite organele de stat care au atribuții în acest domeniu: Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază, precum și structuri din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului de Interne și Ministerului Justiției. Activitatea acestora este coordonată de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Cu ce se ocupă SRI

În data de 7 februarie 2001, Radu Timofte a devenit directorul instituției iar în noiembrie 2001, Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat un nou Regulament de funcționare a Serviciului Român de Informații. Directorul actual al serviciului este Eduard Hellvig.

Serviciul Român de Informații culege, verifică și valorifică informațiile care sunt necesare cunoașterii, prevenirii și contracarării acțiunilor de natură să lezeze siguranța națională a României. SRI desfășoară activități vizând apărarea secretului de stat și prevenirea scurgerii de informații ce nu pot fi făcute publice din punct de vedere legal. La cererea Consiliul suprem de apărare a țării, serviciul asigură protecția antiteroristă a demnitarilor români și străini, ori altor persoane, când ele sunt vizate de amenințări cu acte de terorism și desfășoară activități pentru descoperirea și contracararea acțiunilor de confecționare, deținere ori folosire ilegală de mijloace de interceptare a comunicațiilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI