Ce elevi vor primi tabletele din partea Guvernului. Care sunt criteriile

Ce elevi vor primi tabletele din partea Guvernului. Care sunt criteriile
Ce elevi vor primi tabletele din partea Guvernului. Care sunt criteriile

Ordinul prin care se aprobă necesarul de 250,000 de dispozitive electronice conectate la internet a fost semnat de Ministrul Educației, Monica Anisie. Dispozitivele vor fi distribuite elevilor din România prin programul ”Școala de Acasă”.

Care sunt criteriile prin care elevii vor primi tablete din partea Guvernului

Ordinul a fost deja distribuit către inspectoratele școlare județene și din București. Potrivit acestuia, de program beneficiază și elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei și care nu posedă un dispozitiv electronic cu conexiune la internet. Un număr de 20,495 de dispozitive, din totalul de 250,000 se alocă pentru această categorie de elevi.

Tabletele vor fi distribuite de Ministerul Educației pe baza necesarului indicat de inspectorate. O comisie ce elaborează procedurile de selecție și distribuire a dispozitivelor cu conexiune la internet trebuie constituită la nivelul fiecărui inspectorat.

Dispozitivele vor intra în inventarul unității școlare unde învață elevii ce le primesc. Acestea vor fi date pe baza unui contract de comodat, pe un an, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la terminarea studiilor în unitatea respectivă.

Pentru selecția primară a beneficiarilor programului, criteriile generale sunt:

  1. Școlarii din învățământul primar, gimnazial și secundar, forma de învățământ de zi și cu frecvență (clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională) înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ de stat.
  2. Elevii proveniți din zone defavorizate.

Suplimentar, criteriile pentru selecția beneficiarilor sunt:

  1. Elevii ale căror familii nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
  2. Elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
  3. Elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei de COVID-19 și care nu au posibilitatea de a dispune un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
Elev cu tableta pe bancă
Ce elevi vor primi tabletele din partea Guvernului. Care sunt criteriile

Distribuirea acestor dispozitive se va realiza în baza unei cereri scrise și a unei declarații pe proprie răspundere a părintelui/tutorelui legal sau a elevului dacă este major, potrivit căreia familia sau potențialul beneficiar nu deține niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI