06 mai 2020 | 16:57

600 de lei pentru fiecare elev, programul Ministerului Educației de cumpărare de laptopuri și tablete. Câți bani sunt alocați în total

Știri generale
600 de lei pentru fiecare elev, programul Ministerului Educației de cumpărare de laptopuri și tablete. Câți bani sunt alocați în total
600 de lei pentru fiecare elev, programul Ministerului Educației de cumpărare de laptopuri și tablete. Câți bani sunt alocați în total

Planuri mari cu educația: câte 600 de lei pentru fiecare elev, alocarea pentru tablete și laptopuri cu internet. Proiect pentru cei 250.000 de elevi care nu au pe ce să facă ore online.

Proiect Ministerul Educației. 600 de lei pentru fiecare elev. Laptopuri și tablete pentru orele online

Ministerul Educației vrea să cumpere 250.000 de tablete și laptopuri cu 150 milioane lei pentru elevii care nu au pe ce să facă ore online, prevede un proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere de Ministerul Educației. Unui elev ar urma să i se aloce, în medie, o cheltuială de aproape 600 de lei, dacă toți banii ceruți de la fondul de rezervă al Guvernului vor fi cheltuiți pentru această achiziție, conform calculelor Edupedu.ro.

„Numărul estimat de elevi din medii defavorizate pentru care este nevoie să se achiziționeze dispozitive electronice cu conexiune la internet în vederea facilitării proceselor didactice la distanță este de 250.000. Pentru a realiza achiziția de dispozitive electronice cu conexiune la internet pentru o parte dintre elevi, este necesară suplimentarea bugetului Ministerului Educației și Cercetării cu suma de 150 de milioane lei”, conform notei fundamentare a proiectului.

Dispozitivele vor intra în dotarea unităților de învățământ de stat

Laptopurile și tabletele vor avea conexiune la internet și vor intra în dotarea unităților de învățământ de stat, se arată în proiect. Acestea vor fi folosite la ”facilitarea activităților didactice la distanță pentru elevii din medii defavorizate înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar de stat”.

Achiziția se va face de către Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, la cererea Ministerului Educației în baza fundamentării necesarului de către inspectoratele școlare județene/inspectoratul școlar al Municipiului București.  Criteriile de repartizare a instrumentelor electronice sunt stabilite prin ordin al ministrului educației și cercetării, în baza propunerilor școlilor, centralizate de inspectorate, mai este precizat în document.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro