Iată ce nu știai despre alcoolul sanitar! Ce alte efecte aduc folosirea spirtului medicinal? Nici nu te-ai fi gândit la asta până acum.
Alcoolul sanitar a devenit mai important decât niciodată acum. Amintim că azi a fost declarată pandemie de coronavirus, iar numărătoarea persoanelor infectate cu bacteria în cauză continuă. Spirtul medicinal vine în prim-plan și ar trebui să fie folosit de din ce în ce mai multe persoane ca dezinfectant. De asemenea, acesta mai poate fi folosit și ca degresant. Te poate ajuta la curățenie, la eliminarea petelor, dar și a mirosurilor neplăcute. Poți înlocui cu succes deodorantul, pentru că neutralizează bacteriile care cauzează mirosul neplăcut. Cu toate astea, trebuie să știi că nu poate fi folosit un timp lung, pentru că irită pielea.
Dacă ai curățat usturoi sau ceapă și trebuie să pleci urgent de acasă, spirtul medicinal te ajută să scapi de orice miros. Toarnă puțin în palme și freacă mâinile, la final spală-te cu săpun și miroșul înțepător va dispărea. Dacă ai o încălțăminte prea strâmtă, alcoolul sanitar ajută să lărgești talpa și pereții papucilor. Mai mult decât atât, dacă vrei să-ți faci unghiile și îți dai seama că ai rămas fără acetonă spirtul îți vine în ajutor. Acesta șterge oja, dar mult mai greu decât acetona, pentru că nu are aceeași compoziție puternică.
„Omoară păduchii
Produsele destinate special acestei probleme sunt foarte costisitoare. Spirtul este o alternativă foarte eficientă dar și foarte ieftină. Stropește bine pielea capului și părul cu o spirt amestecat cu ulei de levănțică și vei scăpa definitiv de păduchi. Înmoaie peria de păr în spirt medicinal și las-o așa timp de o oră.
Elimină ceara din urechi
Amesteacă oțet alb și spirt medicinal în cantități egale, înmoaie în lichidul format un tampon de vată și toarnă câteva picături în ureche. Ceara va dispărea ca prin minune.
Te răcorește în zilele caniculare
Spirtul nu îngheață la congelator. De aceea ia o pungă pentru cuburi de gheață, umple-o cu spirt, bag-o la congelator aproximativ o oră și pune-o pe cap în zilele toride de vară. Acesta ajută și la lovituri, pur și simplu îl pui pe locul cu pricina pentru a nu se umfla”. (igj.ro)