25 sept. 2021 | 13:09

Ce despăgubiri colosale vor primi păgubiții City Insurance. Vești bune pentru români

News
Ce despăgubiri colosale vor primi păgubiții City Insurance. Vești bune pentru români
Ce despăgubiri colosale vor primi păgubiții City Insurance.

Iată ce despăgubiri vor primii păgubiții City Insurance. Ei își vor putea primi banii rapid, fără să mai aștepte ca instanța să declare definitiv falimentul companiei, un proces care ar putea dura luni bune.

Ce despăgubiri colosale vor primi păgubiții City Insurance

Potrivit unei o ordonanțe de urgență publicată în Monitorul Oficial, noua limită maximă a despăgubirilor este de 500.000 de lei pe poliță, comparativ cu 450.000 de lei, per total polițe, cum prevedea legea anterior.

Guvernul a adoptat în ședința de săptămâna trecută o serie de modificări legislative ce privesc Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), în contextul insolvenței liderului pieței RCA, City Insurance.

„Ordonanța de urgență reglementează reducerea considerabilă a termenului de la care Fondul de garantare a asiguraților este îndreptățit să efectueze plăți către creditorii de asigurări, la 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a deciziei de retragere a autorizației de funcționare a asigurătorului, comparativ cu situația actuală în care creditorii de asigurări trebuie să aștepte o perioadă semnificativă de timp, respectiv până la momentul rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, implicit până la soluționarea unei eventuale căi de atac împotriva sentinței de deschidere a procedurii de faliment”, se anunță în documentul publicat vineri în Monitorul Oficial.

Guvernul și-a motivat decizia urgenței privitoare la adoptarea acestui măsuri prin „riscul ca, în actuala conjunctură, disfuncționalitățile în obținerea de către păgubiți a resurselor necesare aferente costurilor reparațiilor să genereze tensiuni sociale și să determine propagarea efectelor negative ale falimentului iminent din sectorul asigurărilor în alte ramuri ale economiei naționale, precum industria auto, dar și să submineze încrederea populației în protecția oferită de asigurări și, în special, de asigurările obligatorii de răspundere civilă auto, cu riscul scăderii gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie la nivel național”.

Ce modificări aduce ordonanța publicată în Monitorul Oficial

Prin urmare, ordonanța publicată în Monitorul Oficial aduce două mari modificări. Astfel, Fondul de Garantare va putea face plățile cuvenite creditorilor de asigurări în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a deciziei Autorității de Supraveghere Financiară de retragere a autorizației de funcționare și constatare a existenței indiciilor stării de insolvență a asigurătorului, fapt care, anterior, se putea face doar după ce o instanță declara definitiv falimentul companiei de asigurări.

A doua modificare vizează plata de către Fond a creanțelor de asigurări, care se face în limita unui plafon de garantare de 500.000 lei. Acest plafon de garantare este deci nivelul maxim al garantării pentru o creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat de asigurătorul aflat în insolvență. Mai exact, păgubiții pot primi până la 500.000 de lei pentru fiecare poliță de asigurare încheiată, în timp ce, anterior, plafonul maxim era de 450.000 de lei și se acorda per creditor, și nu pe fiecare poliță.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro